Constantin Rotaru: „Corupţia există şi trebuie acţionat fără întrerupere împotriva corupţilor”
  • În opinia PSR, guvernanţii trebuie să dea socoteală pentru administrarea incompetentă sau frauduloasă

 

Partidul Socialist Român, prin vocea preşedintelui Constantin Rotaru, consideră că manifestările împotriva Guvernului Grindeanu au fost începute destul de timpuriu şi de neargumentat, dar, dacă tot au făcut-o, manifestanţii trebuie să-şi continue lupta împotriva corupţiei, a corupţiei reale şi nu a uneia inventate, cum a fost de această dată. Potrivit reprezentanţilor PSR, pentru cel puţin 80% dintre faptele de corupţie se fac vinovaţi procurorii din toate parchetele, împreună cu serviciile de informaţii care, la comanda şefilor lor, au manifestat şi mai manifestă o pasivitate condamnabilă faţă de cei care au administrat şi administrează fraudulos treburile unităţilor, instituţiilor şi autorităţilor statului. Redăm mai jos integral comunicatul de presa transmis de PSR:

„Partidul Socialist Român consideră că Justiţia trebuie făcută de către oameni competenţi, integri şi independenţi, care au capacitatea să fie imparţiali.

Toate Guvernele care, după 1989, s-au perindat prin Palatul din Piaţa Victoriei sunt tot atât de vinovate pentru administrarea incompetentă şi frauduloasă a treburilor statului. Partidul Socialist Român îi avertizează pe guvernanţi şi pe toţi ceilalţi oficiali să înţeleagă că, mai devreme sau mai târziu, vor da socoteală pentru faptele lor, conform legii.

Din păcate, şi Parlamentul României este vinovat pentru că, timp de 27 de ani a adoptat o legislaţie extrem de stufoasă, ambiguă în exprimare şi într-o continuă schimbare, legislaţie generatoare de corupţie. Partidul Socialist Român le reaminteşte parlamentarilor că legile trebuie să fie clare, stabile, juste şi aplicate tuturor la fel, trebuie să prevadă securitatea persoanei, a proprietăţii şi a drepturilor fundamentale, iar procesul prin care sunt create, administrate şi implementate legile trebuie să fie accesibil, echitabil şi eficient.

O vină extrem de importantă a Parlamentului este aceea că nu şi-a propus niciodată să se manifeste ca primă putere în stat, într-un stat independent, suveran şi prosper. Partidul Socialist Român apreciază că această situaţie extrem de neplăcută a fost posibilă ca urmare a faptului că, în ultimii 27 de ani,  au fost promovaţi în funcţiile de conducere ale celor mai importante instituţii ale statului prea mulţi incompetenţi, impostori, infractori şi, cel mai rău, trădători ai neamului românesc. Considerând că a sosit momentul să spunem STOP jafului şi bunului plac în administrarea treburilor statului,  Partidul Socialist Român le reaminteşte tuturor românilor că ei sunt coproprietari în această ţară şi trebuie să înveţe, EI, Românii, să se manifeste în această calitate. Proprietarii sunt cei care iau hotărârile, şi nu altcineva.

Ca urmare, Partidul Socialist Român le cere tuturor alegătorilor să-i cheme la raport pe parlamentarii pe care i-au ales şi să-i responsabilizeze în activitatea lor de legiferare. La fel trebuie să se comporte cu toţi funcţionarii statului în frunte cu miniştri, prim-miniştri, parlamentari, conducători ai instituţiilor, unităţilor şi autorităţilor statului care, în calitatea lor, de administratori, trebuie să fie făcuţi responsabili pentru eventualele fapte de administrare incompetentă sau frauduloasă”, se arătă în comunicatul PSR.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *