În derby-ul primei etape din Superliga Vâlcea, Flacăra Horezu s-a impus sâmbătă, la Dăești, scor 3-2 cu Viitorul, după un meci foarte frumos!

Două din candidatele la câștigarea titlului județean, Dăești și Horezu au oferit sâmbătă un meci spectaculos, de nivelul Ligii a III-a.  După ce a câștigat titlul sezonul trecut, dar  a pierdut barajul de promovare, Viitorul a schimbat în această vară mulți jucători, dar a dovedit că rămâne o forță. Stănică a avut prima ocazie pentru oaspeți, dar Viitorul a  deschis scorul în minutul 22, după ce Pușcatu a obținut un penalty, transformat de Bucei. Peste numai un minut, Flacăra putea egala, dar șutul lui Stănică a lovit transversala. Pe contraatac, Pușcatu a mai ratat pentru gazde o ocazie bună în minutul 32. Tot gazdele sunt periculoase în startul părții secunde și Filipoiu trage modest din poziție ideală. Viitorul se desprinde în minutul 56, după o fază fixă, Neacșu marcând un gol superb, cu capul. Dăeștiul putea închide jocul în minutul 65, dar Filipoiu a ratat din nou o ocazie imensă.

Ultimele 25 de minute au aparținut însă complet Horezului, care este principala favorită la promovare, după ce a adus jucători cu mare experiență. Flacăra a profitat și de căderea fizică a gazdelor și a început asediul la poarta lui D.Geantă. Adi Popa reia periculos cu capul în minutul 68, apoi Milosteanu ratează incredibil în minutul 75, reluând peste poartă din doar trei metri. Antrenorul-jucător Adrian Popa a dat semnalul revenirii în minutul 80 și după un corner, a reluat superb cu capul, iar scorul a devenit 2-1. Viitorul nu a mai ieșit din propriul careu și inevitabilul s-a produs în minutul 86, când Milosteanu a reușit egalarea. După doar un minut, Milosteanu este eliminat pentru al doilea galben, dar Flacăra continuă să domine și în inferioritate numerică. În prelungiri, horezenii obțin o lovitură liberă de la 22 de metri, fază la care Bucei primește al doilea galben, iar Stanciu este eliminat pentru proteste. Gabi Precup bate în zid, mingea sare la Bobi Verdeș, care o împinge în plasă. Astfel, Flacăra se impune cu 3-2, după ce a fost condusă cu 2-0 și dovedește că este principala favorită la câștigarea titlului județean. Adrian Popa debutează astfel cu dreptul în meseria de antrenor, la doar 28 de ani!

A doua candidată la câștigarea titlului județean este Cozia Călimănești, care a câștigat sâmbătă în deplasare, 8-2 cu Oltețul Alunu.

În ediția print a săptămânalului nostru, puteți citi luni interviuri cu jucători cu nume în fotbalul românesc, precum Florin Matache, Adi Popa și Gabi Precup.

 

Viitorul Dăești – Flacăra Horezu 2-3 (1-0)

Au marcat: Bucei 22-pen, Neacșu 56 / Ad.Popa 79, Milosteanu 86, Verdeș 90+4

Eliminări: Bucei, Stanciu (ambii 90+4) / Milosteanu 87

Dăești: D.Geantă – Moldoveanu, Tanasie, Nicolaescu, Fistogeanu – Bucei, Hera – Bunescu (Bârlogeanu 66), Pușcatu (G.Stanciu 50), Filipoiu – Neacșu (Pătularu 82). Antrenor: Cosmin Ursu

Horezu: Matache – Gheorghescu, C.Dinu, Vladu, M.Popescu – Simeanu (Milosteanu 55), Precup – Stănică (Georgescu 55), Nistor, Ad.Popa – Verdeș. Antrenor: Adrian Popa

Arbitri: Cătălin Buși (Rm.Vâlcea) – Ionuț Zaharioiu (Băbeni), Robert Apostolescu (Rm.Vâlcea).

Observator: Ion Iordache (Rm.Vâlcea)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *