În etapa a II-a a Ligii Naționale, HCM Râmnicu Vâlcea a pierdut duminică, în Sala Sporturilor Traian, 24-28 cu SCM Craiova.

După un start de joc echilibrat, HCM a  irosit două aruncări de la  7 metri și Craiova s-a desprins la 4 goluri  din minutul 14 (8-4), apoi a reuşit să-şi conserve avantajul până la pauză (15-11), chiar dacă Vâlcea, a făcut eforturi să revină pe tabelă. Stranierele  Glibko și Vasileuskaia, dar și pivotul Băcăoanu au dus greul în atacul echipei vâlcene.

Partea secundă a avut-o în prim-plan pe portarul oaspetelor, Yulia Dumanska, care a avut nu mai puţin de 10 parade în acest interval, astfel că SCM s-a desprins la 25-18 (min. 50), iar soarta punctelor era decisă. La final, Craiova s-a impus cu 28-24 și Vâlcea nu a reușit deocamdată niciun punct după primele două jocuri, în care a întâlnit însă pretendente la locurile de cupe europene.

Antrenorul vâlcencelor, Aurelian Roșca regretă că echipa sa nu a reușit un joc mai bun, deși a fost susținută de circa 1.000 de spectatori.   ”Nu am făcut faza de apărare foarte bine, cred că și poarta a rămas puțin datoare. Ne-am creat ocazii pe care prea ușor le-am ratat, iar Craiova este mult mai omogenă și mai puternică, nu  a greșit și a valorificat erorile noastre. Când puteam intra în joc, am avut pase greșite care au cântărit, poate la început, dacă fructificam aruncările de la 7 metri, apoi le-am permis să se distanțeze, tot timpul am încercat să revenim, dar nu am reușit. Îmi pare rău pentru publicul care a venit azi la sală, l-am simțit aproape și am fi vrut să facem un joc mult mai exact și mai bun” a declarat profesorul Aurelian Roșca.

În etapa următoare, HCM va juca în deplasare, la Bistrița.

Hcm Rm.Vâlcea – SCM Craiova 24-28 (11-15)

Vâlcea: Blazek, Razum – Glibko 6, Vasileuskaya 5, Băcăoanu 3, Adespii 3, Vukcevic 2, Badea 2, Gavrilă 1, Florică 1, Stoicănescu 1, Khouildi,  Lopez, Krnic. Antrenor: Aurelian Roșca

Craiova: Dumanska, Stanciu – Zamfir 9, Ţîcu 5, Pricopi 4, Nikolic 4, Klikovac 3, Vizitiu 2,  Trifunovic, Ardean 1, Tudor, Rădoi, Popescu, Stoican. Antrenor Bogdan Burcea

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *