Mia Rădoi: ”Fetele au valoare”

Noul secund al echipei HCM, Mia Rădoi mizează  pe valoarea lotului în disputa de luni, cu U Cluj, echipa vâlceană dorind să demonstreze că eșecurile cu Bistrița și Slatina au fost accidente.

Este un meci foarte important și pentru noi și pentru ele, noi ca să rămânem sus în clasament, iar Clujul se luptă pentru  salvarea de la retrogradare. Este la fel de important să vedem cum sunt fetele de montate după eșecul de la Slatina, ele vor să arate că acel meci a fost un accident. Fetele se vor mobiliza, au valoare, trebuie să respecte un blazon, trebuie să aducă publicul la sală. Este poate cel mai pretențios public din țară, fiind obișnuit cu rezultate bune și meciuri frumoase. sper sa îl aducem din nou la Sala Traian. Calitate este la lot, poate mai trebuie lucrat la coeziunea grupului, sper să reușim să facem o echipă și mai unită” a declarat fosta jucătoare a Oltchimului.

Mia Rădoi va continua în paralel și activitatea la Centrul Național de Excelență. ”A fost o surpriză că am venit  la HCM, nu mă așteptam, dar am luat-o ca atare, vreau să învăț de la domnul Sbora, de la dânsul ai mereu ce să înveți. Cu ce mai știu și eu, este și Șumi, zic că facem o echipă bună. Important este să le înțelegem pe ele și invers, să formăm un colectiv, daca ai echipă, atunci ai și rezultate. Poate că nu voi mai fi la toate antrenamentele de la Centrul Național de Excelență, dar, cât îmi permite timpul,  stau și cu junioarele ele,  este munca mea de doi ani și nu renunț, așa a fost înțelegerea mea cu conducerea clubului HCM, să pot lucra în paralel și la Centrul de Excelență” a mai declarat Mia Rădoi, care se ocupă de grupa 2002-2003 a CNOE.

HCM Rm.Vâlcea joacă luni, 5 martie (ora 18,00, în direct la Digi Sport și Telekom Sport), în Sala Sporturilor Traian cu U Cluj, un meci în care are mare nevoie de victorie, pentru a rămâne în lupta pentru locul 3 în Liga Națională.  După ce Aurelian Roșca a demisionat joi, partida de luni va reprezenta și debutul pentru noul staff al Vâlcii, compus din Gheorghe Sbora (principal), Mia Rădoi (secund) și Ildiko Barbu (antrenor cu portarii).

Printr-o victorie mâine, în disputa cu U Cluj, HCM revine pe locul 3 în Liga Națională, ultimul care asigură participarea în cupele europene. Locul 3 este obiectivul HCM-ului în finalul acestui sezon, pentru care este în luptă directă cu Măgura Cisnădie, echipă care are un punct mai mult după victoria obținută duminică, acasă, cu Roman.

Echipa vâlceană mai are o șansă de a ajunge în cupele europene prin intermediul Cupei României. Calificată în sferturile de finală ale cupei, HCM va juca pe 15 martie în deplasare, cu Corona Brașov, pentru un loc în Final Four-ul competiției.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *