Ministerul nu este de acord cu transferul terenurilor de la Unitatea Militară din Vlădeşti. Liceele Oltchim şi Henri Coandă se desfiinţează

Zilele trecute, primarul Mircia Gutău a anunţat că Ministerul Educaţiei nu a aprobat transferul terenurilor de la fosta Unitate Militară de la Vlădeşti (deţinute de Universitatea din Piteşti), în schimbul spaţiilor de la Liceul Oltchim, aflate în administrarea Primăriei Râmnicului. Astfel, varianta propusă iniţial de comasare a celor două licee (Henri Coandă şi Oltchim) rămâne în picioare, astfel ca, din anul şcolar viitor, cele două licee de renume nu se vor mai regăsi în organigrama şcolară.

 

 

Gutău promite amenzi drastice: „Nu mă interesează cine este proprietar! Să-şi repare mizeria aia!”

 

 

Vizibil deranjat de faptul că nu a reuşit transferul de proprietăţi mult dorit, primarul Mircia Gutău a spus răspicat că cele două licee se comasează. Mai mult decât atât, edilul Râmnicului este hotărât să dea amenzi drastice Universităţii din Piteşti dacă nu îşi vor curăţa terenurile deţinute la fosta unitate militară: „Răspunsul ministerului a fost ambiguu, pentru că ministrul este nou, nu ştie de unde să o ia şi unde să o pună. În sensul că el este nou, nu are voie să dea terenul de la unitate… trebuie să se consulte, să lăsăm aşa cum am făcut. Asta e! Am făcut tot ceea ce a fost omeneşte posibil şi vreau să vă spun că şcolile rămân aşa cum a hotărât Consiliul Local. Cele două licee – Oltchim şi Henri Coandă vor fi comasate în celelalte şcoli. În acest moment, doar cinci profesori din cele două şcoli nu au acceptat ofertele propuse. Toţi ceilalţi şi-au găsit locuri de muncă la celelalte licee din oraş. Nimeni din personalul auxiliar nu şi-a pierdut locul de muncă – au fost repartizaţi în celelalte şcoli. Nesperat de bine s-a desfăşurat această comasare. Greul l-au dus cei de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, şi vreau să le mulţumesc. (…) Ni s-a spus că nu se revine asupra hotărârii, că e foarte bună hotărârea pe care am luat-o noi… Şi nici cu schimbul nu sunt de acord! Rămâne ca înainte, ca în tren! Asta este ţara în care trăim! De săptămâna viitoare vom vedea care sunt portiţele legale să-i determinăm pe cei de la minister să-şi repare mizeria aia dinspre Olăneşti. E dezastru, pericol pentru oameni! Gardul e picat, buruienile au crescut… Nu mă interesează cine este proprietarul! Să modernizeze spaţiul respectiv. Să facă ceva din jaful acela unde sunt şobolanii cât căţeii!”, a afirmat tranşant primarul Gutău. Edilul a mai precizat că, în cazul în care primea aviz favorabil din partea Ministerului Educaţiei se revenea asupra hotărârii Consiliului Local: „Inspectoratul a fost obligat, conform legii, până la data de 5 martie să facă redistribuirea profesorilor. Nu puteau să stea în loc până luam avizul. Dacă luam avizul ieri (n. red. 27 februarie), astăzi convocam şedinţa extraordinară şi reveneam la hotărâre. Neluând avizul, rămâne cum am stabilit!”, a mai spus primarul Mircia Gutău, în cadrul unei conferinţe de presă, care a avut loc pe 28 februarie 2018.

 

Ramona BĂLTEANU

 

 

 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *