La Nicolae Bălcesu,     Căminul Cultural din satul Rotărăşti se modernizează   

 

Prin Compania Naţională de Investiţii, la Nicolae Bălcescu se modernizează căminului cultural din centrul localităţii. Primarul spune că proiectul este realizat în procent de 50%, iar lucrările vor fi finalizate înainte de termenul prevăzut în contract: „Din 2008 ne tot chinuim să-i determinăm pe cei de la Compania Naţională să înceapă lucrările. În toamna anului trecut a „crăpat ceasul” şi au început lucrările. Aproape că nici eu nu mai credeam în promisiunile pe care le auzeam de fiecare dată când mergeam la Bucureşti. Finalizarea proiectului este în luna septembrie, dar constructorul spune că investiţia se va finaliza mult mai repede, fiindcă timpul a fost suficient de prielnic demarării lucrărilor. În cadrul proiectului există şi o parte a contribuţiei primăriei, prin care va trebui să racordăm clădirea la sistemul de apă şi reţeaua de canalizare, să amenajăm parcarea din faţa căminului cultural, parcul din incintă şi aleile pietonale. Valoarea proiectului este de 19 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul Constantin Oprea.

Prin accesarea fondurilor europene, Măsura 7.6., tot în această perioadă se va reabilita şi căminul cultural din satul Valea Viei – Stoiceni, un proiect în valoare de 17 miliarde de lei vechi: „Proiectul cuprinde reabilitarea, modernizarea şi dotarea clădirii. Reprezentanţii AFIR au făcut vizita în teren, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fim invitaţi la Craiova în vederea semnării contractului de finanţare. Sper ca, până la finele acestui an, şi acest cămin cultural să fie reabilitat. Pentru ambele proiecte mă lupt de aproximativ 10 ani să prindă finanţare. Astăzi pot să spun că suntem pe drumul bun, pentru cele două cămine culturale există finanţare, iar pentru unul dintre ele lucrările sunt în toi”, a precizat primarul de la Nicolae Bălcescu, social-democratul Constantin Oprea.

 

Noi proiecte pentru modernizarea comunei

 

Cu o infrastructură pentru care se caută neîncetat identificarea fondurilor, primarul din Nicolae Bălcescu spune că toate investiţiile pe care le-a realizat până în prezent le-am făcut în mod sistematic. Strategia de dezvoltare locală este instrument de bază în ceea ce priveşte modernizarea eficientă a comunei Nicolae Bălcescu în următoarea perioadă: „Mai întâi am atras fonduri pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare, concomitent m-am ocupat de reabilitarea şcolilor, dar cel mai importat pentru comunitate este asfaltul pe drumuri. Acolo unde avem introdusă apa şi canalizarea, am asfaltat drumurile comunale”, a precizat primarul. În acest sens, în această perioadă, La Nicolae Bălcescu au început, cu fonduri alocate prin Ministerul Dezvoltării, lucrările în vederea extinderii sistemului de alimentare cu apă pe o lungime de 12 kilometri şi a reţelei de canalizare pe o lungime de 9,5 kilometri: „Proiectul a început cu lucrările pentru introducerea reţelei de apă în satele Valea Bălcească, Linia, continuăm în Şerbăneasa, cu completări în zonele unde nu există apă, apoi vom extinde reţeaua în satul Pleşoiu şi o parte din satul Valea Viei. Tot în această perioadă am mai semnat un alt proiect prin O.G. 28, în vederea construirii podurilor, punţilor pietonale şi podeţelor. Suntem în faza de licitaţie în vederea proiectării urmând ca, după finalizare, să trecem la faza de licitaţie a construirii”, a subliniat primarul.

Claudia Şchiopu

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *