Candidații PSD la europarlamentare, Carmen Avram și Alin Pavelescu, invitați de „lux” la sărbătoarea comunei  Costești

Cei doi reprezentanți PSD au participat la inaugurarea Scolii Gimnaziale „Ferigile” din comuna Costești

Pe 3 mai 2019, de Izvorul Tămăduirii, Primăria şi Consiliul Local al comunei Costeşti au organizat Ziua Comunei, sub genericul „La obârşie, la izvoare”. În acest an, cea de-a XIV-a ediţie a întâlnirii fiilor satului a adus multe surprize pentru localnici. După ce, la orele dimineţii, a avut loc sfinţirea Agheasmei Mici, la biserica 44 de izvoare, din satul Pietreni, de la orele 13.00, întreaga comunitate s-a mutat în centrul localității să participe la tăierea panglicii inaugurale în urma modernizării Şcolii Gimnaziale „Ferigile”. Elevii vor învăţa, începând cu noul an școlar, într-o locație modernă, în urma unui proiect guvernamental ce a cuprins lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare a unităţii de învăţământ. Ceremonia de inaugurare a început în incinta şcolii, printr-o slujbă de sfinţire oficiată de preoţii satului. Evenimentul a continuat cu un spectacol susţinut de elevii şcolii gimnaziale şi cu discursurile invitaţilor, prin care s-a subliniat importanţa colaborării între instituţii pentru realizarea unor astfel de proiecte comunitare. A urmat un moment emoţionant, acela prin care au fost premiaţi şi li s-au adus mulţumiri dascălilor care, de-a lungul celor 60 de ani de existenţă, şi-au pus amprenta la educaţia cetăţenilor din Costeşti şi nu numai: „Este un moment de bucurie pentru noi, să anunţăm astăzi finalizarea lucrărilor de reabilitare la acest proiect. Este vorba de şcoala unde am învăţat şi eu şi de-a lungul timpului alte mii de elevi. Sunt emoţionat şi bucuros să îi avem alături pe dascălii care au contribuit la educaţia elevilor din Costeşti, din anul 1960 şi până în prezent”, a declarat primarul comunei Costeşti, Toma Peştereanu. La final, cei prezenţi au avut ocazia să viziteze sălile de clasă ale unităţii de învăţământ.

Carmen Avram: „ Este extrem de important ca toţi copiii noştri să aibă acces la şcoală, la cărţi, la educaţie, pentru că fără ei România va sta pe loc”

Autoritățile locale și conducerea școlii i-au avut alături pe inspectorul şcolar general ISJ Vâlcea, Andra Bică, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu, prefectul Florian Marin, parlamentarii vâlceni de toate culorile politice, cadre didactice, dar și pe elevii care vor învăţa în clădirea nou amenajată. Alături de oficialităţile locale şi judeţene s-au aflat şi ministrul Tineretului şi Sportului, vâlceanul Bogdan Matei, dar şi candidaţii PSD la alegerile europarlamentare, respectiv Carmen Avram (locul 2 pe lista PSD) şi vâlceanul Alin Pavelescu (locul 20 pe lista PSD). Fosta jurnalistă a vorbit despre necesitatea fondurilor europene în dezvoltarea României şi cât este de important ca românii să se întoarcă în ţară: „Personal, toată viaţa mea nu am cunoscut pe nimeni care să fi realizat lucruri măreţe care să nu fi mers la şcoală. Este extrem de important ca toată lumea, toţi copiii noştri să aibă acces la şcoală, la cărţi, la educaţie, pentru că fără ei România va sta pe loc. Încercaţi, vă rog din suflet, să le vorbiţi tot mai mult copiilor despre România.Trebuie să învăţăm de mici să o iubim, pentru că aici sunt rădăcinile noastre şi oriunde am pleca pe pământul ăsta, gândul nostru, inima noastră va fi întotdeauna aici şi mereu vom tânji să ne întoarcem acasă”, a spus Carmen Avram în faţa zecilor de părinţi şi copii veniţi să asiste la inaugurarea şcolii.

Ministrul Tineretului şi Sportului, cadou pentru elevii din Costeşti

Ministrul Bogdan Matei nu a venit cu mâna goală în comuna care ţine ștacheta sus în ceea ce priveşte sportul. Senatorul PSD le-a oferit micuţilor din Costeşti echipamente sportive şi mingi de fotbal. În discursul său, Bogdan Matei l-a felicitat pe primarul Toma Peştereanu pentru implicarea în sportul judeţean, prin susţinerea echipei de fotbal „Minerul Costeşti”, aflată în prezent pe locul secund în Superliga vâlceană. Mai mult decât atât, ministrul Bogdan Matei şi-a anunţat prezența şi la derbiul Superligii la fotbal, alături de preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Constantin Rădulescu. Echipa lui Toma Peştereanu va întâlni mâine liderul Viitorul Dăeşti.

Surprizele au continuat pentru localnici până târziu în noapte. La orele 16.00, la Biserica Parohiei Costeşti au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 de ani de căsătorie, iar de la orele 17.00, muzica de petrecere a fost la ea acasă. Au urcat pe scenă Constantin Enceanu, Mirel Stoica Band şi Claudia şi Florin Ionaș.

Ramona BĂLTEANU

CMF 41190008

Realizat la comanda PSD de SC Infotour SRL, Tiraj 2000 de exemplare

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *