Apel către parlamentarii vâlceni al primarului de la Pietrari, Nicolae Moraru: „Este nevoie de amendarea Codului Silvic”

Primarul comunei Pietrari, Nicolae Moraru a adus în atenţia opiniei publice două probleme cu care se confruntă localnicii din Pietrari. Potrivit spuselor primarului, trebuie modificat Codul Silvic şi face un apel către parlamentarii vâlceni care ar trebui să-şi aplece atenţia către omul „de rând” care plăteşte sume enorme pentru tăierea arborilor de pe terenurile agricole. A doua problemă pe care o întâmpină localnicii din Pietrari şi cu care se luptă şi autorităţile locale din majoritatea localităţilor vâlcene o reprezintă problema porcilor mistreţi care distrug, în fiecare an, culturile oamenilor: „Sigur, şi la noi sunt multe probleme în localitate. Din păcate populaţia este îmbătrânită şi oamenii întâmpină tot mai multe dificultăţi. Mulţi dintre aceştia sunt pensionari, au pensii mici şi se gospodăresc greu. Chiar vreau, pe această cale, să fac un apel către organele superioare care sunt factor de decizie şi ne pot ajuta cu problema Codului Silvic. Mă refer în special la tăierea arborilor de pe terenurile agricole, care include costuri foarte mari, costuri pe care cea mai mare parte dintre cetăţeni nu şi le pot permite. Este nevoie despre amendarea Codului Silvic, în acest sens. Totodată, ne confruntăm cu problema porcilor mistreţi. Şi eu sunt cultivator de terenuri, în fiecare an am pus porumb, dar de anul viitor nu o să mai pun, pentru că m-am săturat să fac de pază în fiecare an, noapte de noapte, timp de două luni. Nu s-a luat nici o măsură, efectivele porcilor mistreţi au scăpat de sub control. Oamenii sunt îngrijoraţi, bruma aceea de pământ pe care o deţin nu o mai pot cultiva, pentru că nu se aleg cu nimic”, ne-a declarat primarul Nicolae Moraru.

Infrastructura va fi modernizată cu bani de la Guvern

În ceea ce priveşte investiţiile aflate în derulare pe raza localităţii Pietrari, acestea sunt numeroase şi vizează modernizarea infrastructurii rutiere, educaţionale şi de sănătate: „Cu bani de la Guvern, prin programul naţional PNDL-2 avem în derulare trei proiecte, care însumează în jur de 140 de miliarde de lei vechi. Suntem în topul localităţilor vâlcene ca sumă alocată de la Guvern, aşa cum am fost şi în PNDL-1, un program care s-a derulat foarte bine, şi prin care noi am atras multe fonduri. Este vorba despre modernizarea dispensarului uman şi a şcolii din centrul comunei, la care vor începe lucrările în această primăvară, dar şi despre construirea unui pod din beton armat peste pârâul Otăsău, în punctul „La Miroiu”, lucrare care se află în execuţie. Totodată, mai avem un proiect finanţat prin PNDL-2, împreună cu comunele Costeşti şi Bărbăteşti, prin care se vor asfalta câteva drumuri de interes local, care vor face legătura cu cele două localităţi. Lucrările la acest proiect sunt şi ele în plină desfăşurare”, a conchis primarul Nicolae Moraru.

Ramona BĂLTEANU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *