Localitatea Budeşti are investiţii şi proiecte de peste 3 milioane de euro

Claudia ŞCHIOPU

ComunaBudeşti beneficiază din plin de aşezarea la limita municipiului Râmnicu Vâlcea şi este astăzi în plină dezvoltare, având investiţii şi proiecte în valoare de peste 3 milioane de euro. Numai la parcul industrial din localitate s-au creat sute de noi locuri de muncă, iar în zonă urmează să fie amenajat chiar şi un aerodrom. Comuna se dezvoltă continuu, iar proiectele pentru următorii patru ani sunt la fel de ambiţioase ca şi până acum. Primarul Ion Vlădulescu spune că administraţia locală va face toate eforturile pentru dezvoltarea accelerată a localităţii şi este de părere că, la fel ca şi zona industrială, aerodromul va aduce beneficii localităţii.

Nu este o surpriză pe piaţa imobiliară faptul că preţurile terenurilor au crescut cu 7,2%, faţă de anul trecut.

Două proiecte au menirea de a descongestiona traficul de pe DN7

În prezent se lucrează la modernizarea drumului din zona Barza, acolo unde se va amenaja aerodromul. În acelaşi timp cu asfaltarea acestui drum se va crea o variantă de descongestionare a traficului de pe DN7, în aşa fel încât mijloacele de transport să ajungă în municipiu cât mai repede: „După modernizarea acestui drum, din satul Barza, cetăţenii localităţii Budeşti vor ajunge pe Bulevardul Dem Rădulescu în doar cinci minute. După finalizarea acestui drum din satul Braza se va evita traficul de pe drumul naţional. Mai mult, locuitorii Budeştiului vor beneficia de o altă ieşire din localitate, pe care Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere o are ca obiectiv, prin construirea unui sens giratoriu în punctul „Peco Boromir”. În acest sens, CNAIR a obţinut aviz de la Primăria Budeşti pentru începerea lucrărilor. Aceste două ieşiri vor fluidiza traficul de pe drumul naţional, iar cetăţenii localităţii nu vor mai fi nevoiţi, mai ales dimineaţa, când pleacă la serviciu, să stea de multe ori şi cate o oră în intersecţie, ca să poată ieşi în şoseaua naţională. Este un lucru neplăcut pentru ei să se confrunte în fiecare zi cu acest blocaj. Sper ca, după finalizarea celor două investiţii, acest disconfort să nu mai existe. Drumul din Braza se realizează cu bani guvernamentali, iar în trei săptămâni se va turna primul strat de asfalt”, afirmă primarul Ion Vlădulescu.

Ion Vlădulescu: „Anul acesta avem proiecte de peste 3 milioane de euro”

În prezent se lucrează la construcţia podului peste pârâul Sâmnic, din Androneşti, la rigolele de pe drumul din zona Androneşti şi la grădiniţa Budeşti. Totodată, administraţia locală a început procedura de licitaţie pentru începerea lucrărilor la extinderea, modernizarea şi dotarea Şcolii Budeşti: „Avem şantiere în toată comuna. Se mai lucrează la un drum din satul Ruda, şi la trei drumuri din satul Barza. Cel mai important este faptul că se lucrează la drumul care face legătura între DJ 678 şi DN 67, acea rută ocolitoare care va face legătura cu municipiul Râmnicu Vâlcea. Drumul are o distanţă de 3,5 kilometri, şi se va realiza cu fonduri de la Guvern. Sunt bucuros că am început toate aceste investiţii şi vom mai începe şi altele. Anul acesta mi-am propus să demarăm 18 investiţii. Numai pentru anul acesta, cu fonduri locale, guvernamentale şi europene avem proiecte în valoare de peste 3 milioane de euro”, precizează primarul comunei Budeşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *