Primăria Lungeşti a finalizat numeroase investiţii locale

Mai multe investiţii şi-au găsit finalitatea în acest an, la Lungeşti. Modernizarea şi dotarea dispensarului uman cu aparatură de ultimă generaţie, lucrările la cele două cămine culturale din localitate, modernizarea şcolii şi construcţia sălii de sport, dar şi construirea podului din punctul „Neamţu” sunt doar câteva dintre proiectele care s-au finalizat încă de anul trecut. În cei opt ani de mandat, primarul Tiberiu Costea a atras fonduri guvernamentale şi europene pentru proiecte care, în cea mai mare parte, s-au finalizat în ultimul an. La Lungeşti există o infrastructură modernă, iar Tiberiu Costea promite şi alte proiecte noi, pentru modernizarea localităţii:

„Tot ce am avut prin PNDL-1 şi PNDL-2 am finalizat şi am făcut recepţia. Mai avem trei proiecte care sunt şi ele la final: este vorba despre sistemul de alimentare cu apă, branşarea auxiliară la canalizare şi zidul de sprijin de la Mănăstirea Mamu, proiecte la care vom face recepţia finală. Întreaga localitate are apă, iar canalizare ar mai fi necesară în satul Gânţulei, care are aproximativ 60 de familii. Proiectele privind modernizarea şcolilor sunt finalizate. În localitate funcţionează trei şcoli, poate printre cele mai moderne şcoli din judeţ”, ne-a declarat primarul Tiberiu Costea.

Vor urma noi proiecte importante

În continuare, accesarea fondurilor europene şi guvernamentale rămâne o prioritate pentru administraţia locală din Lungeşti. Primarul afirmă că vor urma noi investiţii: „S-a câştigat licitaţia pentru proiectul grădiniţei cu program normal care se va construi între cele două şcoli din centrul localităţi. Va fi o grădiniţă modernă, cu sală de festivităţi şi având mobilier adecvat copiilor. În localitate se va construi şi o grădiniţă cu program prelungit, investiţie pentru care vor începe lucrările în această perioadă. Pe lângă aceste proiecte, în localitate se va construi şi un bazin de înot acoperit. Aşteptăm să primim confirmare de la Compania Naţională de Investiţii privind semnarea contractului de finanţare. Bazinul de înot se va construi în centrul localităţii, lângă sala de sport”, precizează primarul. La Lungeşti se va pune în practică şi proiectul care vizează colectarea gunoiului de grajd şi a resturilor vegetale de pe raza comunei, dar şi construirea unei platforme speciale pentru fermentaţia aerobă.

Proiect în implementare: construcţia unui centru de zi pentru bătrâni

Un proiect în valoare de un milion de euro, accesat prin AFIR, şi care în prezent este în faza de licitaţie priveşte construirea unui centru de zi pentru bătrânii din localitate. Centru se va construi pe amplasamentul unei şcoli dezafectată din satul Fumureni şi vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea construcţiei, precum şi asigurarea infrastructurii necesare înfiinţării Centrului de zi dedicat persoanelor vârstnice: „Clădirea are un etaj, dar se va mai construi un nivel unde se va monta un lift interior din sticlă. Seniorii vor avea parte de tratament, de consiliere psihologică şi socială, fizioterapie, ba chiar de tratament la o salină artificială. Centrul va fi dotat cu spa, jacuzzi, se va putea face fizioterapie cu ultrasunete. Căminul va avea capacitatea de aproximativ 300 de persoane. Aici se va putea servi inclusiv masa în sistem catering şi vârstnicii vor beneficia de tratament pe baza aparatelor existente. În cadrul proiectului se va amenaja inclusiv o sală de spectacole, unde se vor organiza spectacole, se vor susţine piese de teatru şi aniversări. Am accesat fonduri şi pe această linie, în mod special pentru a sprijiniri persoanele vârstnice. Niciodată nu am lăsat de-o parte aceste persoane, fiindcă în această categorie sunt şi părinţii mei, şi trebuie să avem grijă de toată lumea. Pentru copii, în localitate avem o sală de sport, şcoli şi grădiniţe moderne, şi o să urmeze bazinul de înot acoperit. În comună sunt 270 de copii, numărul este constant, şi trăiesc cu nădejdea că, în viitor, se va găsi unul dintre ei care să ducă mai departe, în lume, numele localităţii, poate chiar în domeniul sportiv”, ne-a declarat primarul Tiberiu Costea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *