Victorie lejeră pentru Dăeşti

Viitorul Dăeşti s-a impus cu 4-2 în disputa cu Gilortul Tg. Cărbuneşti, „dubla” lui Florin Costea fiind decisivă.

Venită după două eşecuri consecutive, echipa pregătită de Gabi Mangalagiu şi Luci Giurcă a avut un meci destul de facil acasă, cu ultima clasată, Tg. Cărbuneşti, gorjenii fiind ca şi retrogradaţi. Încurajat din tribună de fratele său, Mihai, Florin Costea a deschis rapid scorul, încă din minutul 9, iar Florian Pârvu a adus desprinderea în minutul 28, dintr-un penalty obţinut de juniorul Talpoş. La pauză, Iordache a ieşit accidentat, fostul jucător de la Băbeni, Dobre bifând al doilea joc la Liga a III-a.

După pauză, în minutul 55, Florin Costea a făcut 3-0 după centrarea lui Vasile şi soarta jocului era decisă.  Dăeştiul s-a relaxat şi oaspeţii au marcat pe contraatac prin Almăjanu, în minutul 75. De remarcat accidentarea gravă din minutul 77 a lui Paşoi, suspect de fractură de piramidă nazală după duelul cu Pociovaleşteanu, fază la care gorjenii au rămas în inferioritate după ce arbitrul a constatat gravitatea accidentării.  În minutul 89, fostul jucător de la CSM, Cârstoiu a marcat de la distanţă pentru gorjeni, porfitând de neatenţia portarului Marinoiu şi a aprins finalul. Scorul final, 4-2 a fost stabilit în prelungiri de Ion Marian după o acţiune personală şi Dăeştiul urcă pe locul 8, la şase puncte de zona fierbinte a clasamentului.

„Nu reuşim să treacă etapă să nu primim gol, dar este bine că am câştigat. Suntem echipa surpriză, câştigăm cu cine nu ne aşteptăm şi pierdem când nu ne aşteaptăm. Suntem în obiectiv, tratăm cu seriozitate următoarele jocuri” a anunţat Gabi Mangalagiu.

 În etapa viitoare, echipa vâlceană joacă la Filiaşi, formaţie aflată pe loc retrogradabil, iar un rezultat pozitiv poate asigura o iarnă liniştită.

Paşoi, internat trei zile

Atacantul echipei Dăeşti, Ştefan Paşoi a fost internat la Spitalul Judeţean chiar de vineri, după fractura de piramidă nazală cu deplasare suferită în meciul cu Tg. Cărbuneşti. Paşoi a ajuns cu ambulanţa la spital, iar medicii l-au internat imediat, i-au îndreptat nasul, urmând ca jucătorul să fie externat abia luni. „Mi-a dat cu capul în plină figură, din lateral, după ce ciupisem mingea de lângă el. De operaţie se poate vorbi peste 2 luni, doar dacă nu respir bine. Sper să fiu pe teren în retur” a anunţat Paşoi. Cu siguranţă, atacantul va sta câteva luni pe tuşă, până se va reface complet şi osul se va suda la loc.

Dăeşti: Marinoiu – Vasile, Lăzărescu, Bucei, M. Roşianu – Rizea – Talpoş, Iordache (Dobre 46), G. Neacşu (Paşoi 62, I. Marian 79), Pârvu – Fl. Costea (Horumbă 84).

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *