Modalități pentru amenajarea livingului pasionaților de gaming. Idei pe care să le pui în practică ușor

Multe persoane sunt îndrăgostite de jocurile video. Chiar și cei cu vârste de peste 35 de ani se încadrează în această categorie, deși poate credeai că de mult nu s-au mai gândit la gaming. Frumusețea acestui hobby este că poate fi practicat de oricine, atât timp cât știe să folosească un computer sau o consolă. 

Poate crezi că spațiul pentru această activitate nu trebuie să fie amenajat într-un anume fel. Parțial, ai avea dreptate, pentru că nu o cameră bine aranjată face un jucător să fie mai bun, însă gamerii adevărați vor vrea mereu să își asigure o atmosferă plăcută. Astfel, ei pot muta mobila pentru living, pot adăuga diverse obiecte și pot decora orice colțișor. 

Câteva sfaturi de amenajare a spațiului de gaming

1. Alege-ți inteligent scaunul 

Mulți gameri care utilizează computerele folosesc un simplu scaun atunci când vor să înceapă sesiunea de joc. Dacă te afli printre ei, trebuie să știi că acest lucru este mult mai dăunător decât pare. 

Dacă nu stai pe un scaun de gaming atunci când te bucuri de jocurile pentru care ai sta chiar și întreaga zi să treci la următorul nivel, ar putea să te aștepți la dureri foarte mari de coloană și umeri. Modelele speciale au fost create în așa fel încât să asigure o postură corectă a corpului și să fie confortabile pentru orice om care stă ore bune în fața ecranului computerului.

2. Unde ar trebui să îți pui masa de birou?

Atunci când îți așezi masa pe care va sta PC-ul tău, trebuie să ții cont de faptul că au nevoie de o sursă de lumină naturală pe timpul zilei. Pe timpul serii, lumina artificială ar trebui să fie albă sau puțin albastră, pentru că cea galbenă, în contrast cu cea a monitorului, îți va afecta vederea, nu te vei putea concentra la fel de bine și vei obosi mult mai repede. Cât despre locul din living unde ar trebui să îți amenajezi colțul pentru gaming, alege unul lângă o fereastră și în apropierea unei prize, nu în mijlocul încăperii, ci undeva unde să nu fie prea aproape de canapea și măsuța de cafea, nici în fața televizorului sau bibliotecii. Poziția ideală ar fi una paralelă cu unul dintre pereți și cât mai aproape de aceștia, dacă sunt liberi. 

3. Cum să decorezi spațiul de gaming

Dacă ești un gamer înrăit, este aproape imposibil să nu ai câteva lucruri inspirate după anumite personaje. Posterele, figurinele, obiectele personalizate, mousepad-ul, stickere pentru laptop sau PC – orice poate fi folosit pentru a da viață și personalitate spațiului de joacă. Câteva rafturi montate pentru a ține totul aranjat cum dorești și chiar câteva neoane de diverse culori adăugate mobilei, astfel încât să creeze un efect interesant – toate acestea reprezintă soluții foarte ușor de pus în aplicare.

Acum îți poți face singur/ă un set-up perfect pentru a te bucura de o experiență completă a gamingului. Ține cont de toate ideile prezentate în articol pentru a-ți aranja livingul așa cum trebuie. 

Sursă foto: shutterstock.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *