De la nivel central, se alocă în ultima perioadă fonduri din ce în ce mai greu pentru primării, iar veștile dinspre guvern sunt destul de sumbre, pentru primăriile locale. Facturile emise în urma devizelor de lucrări efectuate de constructori nu sunt onorate din luna septembrie, la Pesceana. Primarul Ion Vasile şi viceprimarul Georgian Fulgescu, de la Pesceana spun că situaţia este destul de îngrijorătoare, deoarecemuncitorii nu şi-au primit salariilede două luni, din cauza faptului că Ministerul Dezvoltării nu a mai alocat nici un leu.

Este vorba despre asaltarea drumului comunal Pesceana- Negraia – Roeşti şi construirea unei noi grădiniţe în localitate, proiecte care, în prezent,sunt în derulare: „Suntem la finalul lunii noiembrie, iar constructorul lucrează zi de zi.La un moment dat se vor bloca, deoarece nu pot să îşi plătească salariaţii. Pentru devizul lucrărilor la drumul comunal s-a ajuns la valoarea de 600 de mii de lei. Aceeaşi problemă o avem şi la lucrările de construire a grădiniţei. Prinurmare, cele două proiecte pe care le avem noi în derulare prin PNDL nu sunt decontate. Suntem într-o situaţie critică fiindcă și muncitorii ne-au întrebat dacă Ministerul Dezvoltării a alocat banii. Patronii se plâng că nu le dau salariile, fiindcă nu încasează, darmuncitorii înţeleg situaţiacare s-a creat laBucureşti. Este îngrijorător, pentru că oamenii au familii, copii șirate la bănci. Am înţeles că vom avea o rectificare săptămâna aceasta și sperăm să se achite toate facturile emise, altfel constructorii se vor bloca şi vor recurge la disponibilizări şi la blocarea lucrărilor. Noul Guvern ne blochează toate investițiile”, a precizatviceprimarul Georgian Fulgescu.

Administraţia locală din Pesceana a depus 13proiectele la Ministerul Dezvoltării, dintre care doar 5 proiecte au fost finanţate. În urma aprobării s-au semnat contractele de finanţarepentru toate aceste proiecte.Prin urmare,Ministerul Dezvoltării are toate datele financiare ale fiecărui proiect. Drumul este realizat în procent de 35%şi are o lungime de 4,8 kilometri. În proiect este inclusă şiconstruirea a două poduri, iargrădiniţa este realizatăîn procent de 50%: „Nu știu cât vor mai rezista constructorii să realizeze aceste lucrări pe banii lor, în așteptarea decontărilor”, a precizatviceprimarul Georgian Fulgescu. |

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *