Adi Comănescu, la ultimul fluier

Centralul vâlcean Adrian Comănescu (45 ani) s-a retras duminică din arbitraj, după ce a oficiat jocul de Liga I, Chindia Târgovişte – Hermannstadt 1-1, care s-a disputat la Ploieşti, în etapa 21-a a Ligii I.

La meciul de retragere de la Ploieşti, Comănescu a fost ajutat de o brigadă vâlceană, compusă din asistenţii Florin Păunescu, Marius Badea şi rezerva Cătălin Busi. Brigada vâlceană a avut parte de un joc dificil, în care Adi Comănescu a indicat corect două penalty-uri, dar s-a achitat foarte bine de sarcini.

Comănescu s-a retras duminică din arbitraj, după ce a împlinit vârsta maximă la care poate oficia partide în primul eşalon şi cu acest prilej nu va mai continua nici la judeţ. Devenit recent preşedinte al AJF Vâlcea, Comănescu îşi va continua cariera în fotbal ca observator la judeţ şi la Liga a III-a, dar şi pe postul de consilier la DJTS.

Fostul arbitru a jucat fotbal la Vâlcea, încă de la vârsta de 8 ani, după care s-a mutat la Bacău, la tineret-speranţe şi la juniori 1, în oraşul moldovean urmând şi cursurile Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport.

A devenit arbitru în 1994 şi a făcut pasul de la „judeţeană” la Divizia C, promovând primul pe ţară. A stat 4 ani în Liga a 3-a şi alţi 4 ani în „B”, iar primul meci în Liga 1 l-a bifat în toamna lui 2006, pe Ghencea, într-un meci Steaua – Jiul 3-0.

Arbitrul vâlcean a promovat în corpul arbitrilor de prim eşalon în 2007 şi a avut 119 jocuri la centru la Liga 1. Momentul de vârf a fost în 2015, când a prins cele mai multe delegări la Liga 1, fiind cel mai bun şi  constant arbitru, fluierând şi finala Cupei Ligii. În acest sezon, a avut doar trei jocuri arbitrate la Liga 1.

Am un sentiment de satisfacţie, mulţumesc bunului Dumnezeu că am reuşit să termin această activitate cu fruntea sus. Mă simt foarte bine şi în astfel de momente credeţi-mă, primul şi primul lucru la care mă gândesc este public să-mi cer scuze jucătorilor, antrenorilor şi în general echipelor pe care de-a lungul carierei poate cu o decizie mai puţin inspirată le-am produs o supărare. Unde au fost decizii şi vă rog să mă credeţi, că am avut şi decizii în care nu am dormit vreo câteva nopţi, că s-a întâmplat să am decizii mai puţin inspirate, şi chiar dacă lumea nu vede lucrul acesta, am avut nopţi în care nu am dormit reproşându-mi că am greşit ” a declarat Adi Comănescu, la retragerea din carieră

În paralel cu activitatea de arbitru, Comănescu a lucrat în ultimii aproape 15 ani în sistemul de stat. Între 2001 şi 2003 a fost adjunctul Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport Vâlcea, după care a devenit director al instituţiei în perioada 2003-2010, iar ulterior consilier superior.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *