Nou sens giratoriu, la intrarea în comuna Mihăeşti

Cu bani din bugetul local, la Mihăești s-au amenajat trotuarele pe ambele sensuri, iar anul acest urmează construirea sensului giratoriu la intrarea în localitate: „Vom continua cu amenajarea trotuarelor în toată localitatea, anul acesta. Tot cu bani din bugetul local s-a amenajat și o parcare, în centrul localităţii. Am descongestionat centrul localităţii, am lărgit drumul pe întreaga lungime de 550 de metri, cu încă 1,5 metri, iar aceste lucrări de amenajare a trotuarelor le vom continua şi anul acesta”, a precizat primarul liberal din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Comunitatea va avea acces la îngrijire medicală, la standarde europene

La Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu a atras fonduri în valoare de 3 milioane de lei pentru construirea unui centrul medical care va oferi atât medicilor, cât şi pacienţilor condiţii la standarde europene. Clădirea se va construi din temelii în centrul comunei, va avea un regim de înălţime P+1, iar suprafaţa construcţiei va fi de 600 de metri pătraţi, aici urmând să fie amenajate cabinete medicale pentru medicii de familie, camere de tratament şi cabinete stomatologice. Noul centru medical va fi realizat la cele mai înalte standarde de calitate, cu spaţii de depozitare, sterilizare, zone de triere şi recoltare. Investiţia face parte din programul privind îmbunătăţirea serviciilor medicale, cu impact asupra stării de sănătate a populaţiei:

 „Este un obiectiv extrem de important pentru comună. Realizarea dispensarului medical va duce la îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor şi va creşte calitatea şi accesibilitatea la serviciile medicale. Este un proiect aşteptat de întreaga comunitate, şi ne bucurăm că am reuşit să accesăm banii necesari pentru realizarea acestuia. Sperăm ca lucrările să fie gata într-un timp cât mai scurt. Pentru că ne-am dorit să iasă ceva bun, am defalcat lucrările privind proiectarea, execuţia şi dotarea dispensarului medical, iar astăzi aveam lucrările în procent de 50% executate, dar le-am separat pentru a evita superficialitatea execuţiei. Astfel, prima dată am făcut licitaţia pentru proiectul tehnic, care a durat foarte mult, apoi au început lucrările de construcţie a clădirii. Aici se va găsi un RMN, un ecograf, scaune pentru serviciul stomatologic, radiologie dentară, dar şi un centru pentru sterilizare. Centru medical va avea inclusiv o salvare, dacă va fi nevoie ”, ne-a declarat primarul liberal din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.

Claudia ŞCHIOPU

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *