Peste 2.000 de firme noi s-au înființat în județul Vâlcea, în primele 11 luni din anul trecut

Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Vâlcea a comunicat că, în cursul primelor 11 luni din anul trecut, în judeţul Vâlcea, s-au efectuat 2.015 de înmatriculări de firme noi, cu 11,7% mai mult faţă de situaţia din perioada similară din anul 2018. Dintre cele 2.015 firme nou înfiinţate 1.286 erau SRL-uri, 239 erau Întreprinderi Individuale (II), 305 erau Persoane Fizice Autorizate (PFA), 182 Instituţii Financiare (IF) şi nici o societate pe acţiuni. În comparație, în cursul primelor șapte luni din anul 2019 s-au efectuat 1.455 de înmatriculări de firme noi, cu 23,6% mai mult faţă de situaţia din perioada similară din anul 2018. Înfiinţarea unei firme este pentru majoritatea antreprenorilor, primul pas în mediul de afaceri.

Cea mai răspândită formă de organizare a firmelor este SRL-ul, aceasta fiind una dintre cele mai sigure variante de organizare pentru asociaţi. Siguranţa în cazul societăţilor tip SRL este dată de faptul că asociaţii (persoane fizice) unei astfel de firme vor fi răspunzători în caz de insolvenţă doar cu patrimoniul firmei şi capitalul social pe care l-au adus în firmă.

Numărul de asociaţi este limitat la 50, însă este permis ca o persoană fizică sau juridică să fie asociat unic într-un SRL. Mai mult, versatilitatea acestui tip de formă juridică presupune existenţa unor formule prin care statul poate acorda anumite facilităţi fiscale. Dacă SRL-ul înfiinţat are venituri de sub 65.000 de euro pe an, el va fi încadrat în categoria microîntreprinderilor, beneficiind de înlocuirea impozitului pe profit de 16% cu un impozit pe venit de 3%. În cazul în care asociatul societăţii nu a mai deţinut vreodată acţiuni sau părţi sociale în cadrul unei firme din spaţiul european, aceştia au dreptul de a înfiinţa un SRL-D. Această opţiune este, de cele mai multe ori, de preferat oricărui SRL datorită unor avantaje deloc de neglijat: înfiinţare gratuită, finanţare de 10.000 euro

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *