Sute de turişti au ales în acest weekend să schieze la Voineasa

S-a deschis cea mai modernă pârtie din România, unde se va putea schia până în luna mai. Chiar dacă nimeni nu mai credea că se va întâmpla minunea în această iarnă, cea mai modernă pârtie din ţară, Transalpina Ski Resort a fost deschisă în acest week-end. Zăpada pe pârtii a ajuns la 25 de centimetri grosime, iar vremea a fost splendidă. Zăpadă recent căzută, completată cu cea artificială au desăvârşit peisajul de poveste. Sunt peste 9 kilometri de pârtie, iar administraţia locală crede că se va putea schia la asemenea altitudine până în luna mai. Sute de turişti au ales ca destinaţie de week-end Transalpina Ski Resort, din staţiunea montană Voineasa. Domeniul schiabil s-a deschis pe 31 ianuarie, iar motivele pentru care pârtia de schi a stat închisă până la această dată au fost cele privind temperaturile destul de ridicate din această perioadă şi vremea săracă în precipitaţii.

Transalpina Ski Resort este domeniul schiabil numărul 1 din România

Este al şaselea an consecutiv când pârtia funcţionează. În momentul de faţă pârtia de schi este administrată în continuare de firma constructoare, Acomin Deva. Pârtia de la Obârşia Lotrului – Transalpina Ski Resort – a fost dată în folosinţă la sfârşitul anului 2012, la finalul unei investiţii de 34 de milioane de euro, susţinută din fonduri ale statului român.

Transalpina Ski Resort este considerat domeniul schiabil numărul 1 din România ca destinaţie de vacanţa pe timp de iarnă, dar şi unul dintre cele mai moderne domenii schiabile din România. Domeniul schiabil este renumit şi prin faptul că aici, în staţiunea montană, se poate schia inclusiv în luna mai. Peisajele parcă rupte din basm ar putea situa Voineasa printre cele mai căutate staţiuni din ţară şi ar rivaliza cu staţiunile de renume din Austria sau Elveţia. La peste 1300 de metri altitudine panorama munţilor Lotrului şi Parâng zugrăviţi în alb este fascinantă, iar lacul Vidra se transformă într-o uriaşă oglindă fermecată.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *