Liberalii vâlceni, la ceas aniversar

30 de ani de viziune și patriotism

La ceas aniversar, liberalii vâlceni au sărbătorit vineri seara trei decenii de când, ca urmare a eforturilor unui grup de temerari liberali, a prins din nou contur Filiala Vâlcea a PNL. Evenimentul a avut loc la Teatrul Anton Pann, unde aproximativ 400 de lideri şi membrii vâlceni liberali au sărbătorit momentul, , dar şi pentru a transmite public un gând de preţuire celor care, la 14 februarie 1990, au aprins flacăra liberalismului vâlcean, prin înfiinţarea PNL Vâlcea. Liderii liberali i-au asigurat pe vâlceni că vor continua să lupte pentru dezvoltarea judeţului, pentru asigurarea unei vieţi mai bune cetăţenilor şi pentru impunerea unor principii de profesionalism şi competenţă în viaţa publică din judeţ. În cadrul evenimentului a avut loc şi lansarea volumului „Cronica liberalismului vâlcean”  semnat de profesorul dr. Sorin Oane. La eveniment au participat, în calitate de invitaţi, Gigel Ştirbu,  vicepreședinte regional al PNL şi Adrian Miuţescu, liderul PNL Argeș.  Liderii organizației județene, împreună cu cei mai bine cotați liberali vâlceni au transmis mesaje de unitate pentru toți membrii de partid din județ.

Cristian Buican: „Am clădit una dintre cele mai solide organizaţii politice din PNL şi cea mai mare din judeţul Vâlcea”

La ceas aniversar, preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican, a trecut în revistă istoria Partidului Național Liberal, nu înainte de a aprecia evoluţia  şi atitudinea filialei, urmărind drumul parcurs şi rezultatele obţinute de PNL Vâlcea: „Ne-am strâns toţi aici, la sala Teatrului Anton Pann,  pentru a aduce un omagiu celor care, acum 30 de ani au repus, la Vâlcea,  bazele partidului care se confruntă cu istoria modernă a României, PNL. Suntem cu toţii datori celor care acum 30 de ani, mânaţi de datoria faţă de ţară şi înaintași, au avut curajul şi inspiraţia de a reînfiinţa cetatea  politică în care locuim astăzi, Filiala Vâlcea a PNL. O parte dintre ei sunt astăzi aici, alături de noi. Suntem cu toţii datori să-i omagiem pe toţi membrii PNL Vâlcea din 1990 şi până în prezent pentru încăpăţânarea şi devotamentul de care au dat dovadă în promovarea ideilor şi principiilor liberale. La 30 de ani de la reînfiinţare ne putem mândri că am clădit una dintre cele mai solide organizaţii politice din PNL şi cea mai mare din judeţul Vâlcea. Avem astăzi doi parlamentari, patru secretari de stat în guvernul liberal, 13 consilieri judeţeni, 50 de primari, 45 de viceprimari  şi mai mult de 450 de consilieri locali. Avem organizaţii bine structurate în fiecare localitate din judeţ, în care activează peste 10 mii de membri liberali. Forţa acestei organizaţii ne-a adus victoria alegerilor europarlamentare şi prezidenţiale de  anul trecut şi sunt sigur că anul acesta ne va aduce victoria la alegerile locale şi parlamentare. Sunt convins că datoria noastră este să demonstrăm că se poate face administraţie eficientă în slujba cetăţenilor şi,  astfel, să legăm modernizarea judeţului Vâlcea de numele Partidul Naţional Liberal”, a precizat  preşedintele PNL Vâlcea, Cristian Buican.

Liberalismului vâlcean are ce să spună  lumii

Din volumul „Cronica liberalismului vâlcean” , semnat de profesor dr. Sorin Oane reiese faptul că PNL, un partid care a renăscut în 1990 „din nevoile politice” ale românilor, este singura formaţiune care a construit pe durată lungă principii si valori în politică.  Rod al unei lungi construcții, Partidul Naţional Liberal este unul dintre principalele partide din România şi, totodată, cea mai veche formaţiune politică din ţară. Înfiinţat sub acest nume în data de 24 mai 1875, PNL împlineşte  anul acest 145 de ani de existenţă: „Aţi parcurs un drum foarte frumos, trebuie să vă felicit şi pentru cei 145 de ani, pe care o să-i împliniţi curând. Când am terminat cartea,  m-am gândit de ce nu am făcut un top a celor mai importante realizări ale liberalismului vâlcean din toate timpurile, fiindcă are ce să spună lumii. Vă felicit şi pentru ideea de a avea PNL o istorie, ceea ce nu este puţin lucru. Cartea pe care o lansez astăzi este o carte de istorie, şi eu vreau să rămână şi o carte document. Este o carte despre ultimii 30 de ani, pe o altă axă a liberalismului vâlcean. Cartea nu este utilă numai pentru liberali, este utilă şi pentru istorici”,  a precizat profesor dr. Sorin Oane.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *