Vâlcea, tot mai aproape de sferturile Ligii

SCM Rm. Vâlcea a reuşit sâmbătă să plece neînvinsă din Slovenia, 28-28 cu Krim Ljubljana şi fetele lui Florin Pera sunt aproape calificate în primele opt echipe ale Europei.

Vâlcea a ajuns în Slovenia cu mari probleme de sănătate în lot. După accidentarea Aliciei Fernandez, care va sta minim o lună după o ruptură fibrilară, gripa a făcut ravagii în lot, dar medicul ortoped Răzvan Melinte (Tg.Mureş), care a făcut deplasarea în Slovenia, le-a repus pe fete pe picioare. Doar Iryna Glibko nu a mai putut fi pe teren și la Ljubljana, oricât a încercat și și-a susținut colegele din tribună.

Echipa vâlceană a avut totuși ritm de joc, iar după câteva minute a luat un avans de trei goluri, 7-4 (min. 17).  Krim a reușit să țină pasul, iar până la pauză a egalat și a trecut și la conducere, 13-12. Cele mai bune momente ale gazdelor au venit la reluarea părții secunde, când au marcat trei goluri consecutive și au ajuns la 16-12.

Vâlcea a egalat rapid la 16 și a trecut apoi în avantaj. De aici și până la final, cele două echipe au mers cap la cap, excepția fiind în minutul 55, când Vâlcea s-a desprins la 26-24.  Krim a făcut însă un joc mult mai bun decât la Vâlcea, a revenit de fiecare dată, iar egalarea gazdelor a venit dintr-o aruncare de la 7 metri, cu 6 secunde înainte de final. De remarcat de la SCM au fost Gonzalez (7 goluri) şi Elghaoui (6 goluri).

Vâlcea mai are de jucat pe teren propriu cu Savehof și în deplasarea de la Gyor și ar putea obține calificarea matematică în sferturile de finală sâmbătă, pe 29 februarie (ora 15.00), în fața propriilor suporteri. SCM mai are nevoie de doar de un punct cu Savehof, pentru a fi calificată matematic în sferturile de finală. În cazul nefericit în care totuşi pierd cu suedezele, vâlcencele vor aştepta ultima rundă şi pentru a obţine calificarea, speră la un rezultat firesc, ca Brest să nu piardă la Savehof.

Duminică seara, în derby-ul grupei, în Franţa, Brest a pierdut cu Gyor, 28-29, într-un joc care a decis câştigătoarea grupei. Brest, Gyor şi Buduncost sunt deja calificate matematic în sferturi din Grupa 2. În Grupa 1, Metz a câştigat la Rostov pe Don şi bate pentru la câştigarea grupei cu Esbjerg (Danemarca). În sferturi, Vâlcea se pregăteşte de un duel cu Metz sau Esbjerg.

Krim Ljubljana – SCM Rm. Vâlcea 28-28 (13-12)

Krim: Gjerek, Mamic, Vojnovic – Bon Brzin, Cerovak, Klemencic 3, Klobucar, Kojic, Ljepoja 1, Mavsar 5, Snopova 1, Van Kreij 8, Varagic 7, Vucko, Zabjek, Zulic 3

SCM: Batinovic, Ciucă, Dumanska – Băcăoanu, Badea 1, Da Silva 2, Elghaoui 6, Florica 1, Glibko, Gonzalez 7, Liscevic 2, Lopez 4, Norgaard 2, Stamin, Trifunovic 2, Zamfirescu 1.

          CLASAMENT GRUPA 2

1.Györi Audi           8       7        1        0        246-196       15            

2.Brest Bretagne      8      6        1        1        245-210       13

3.Buducnost            8      5        0        3        221-209       10

4.SCM Rm. Valcea  8      2        1        5        188-197       5

5. Krim Mercator     8      1        1        6        195-231       3

6. IK Sävehof          8      1        0        7        187-239       2

Florin Pera: „Fetele s-au mobilizat în condiţii grele”

Antrenorul principal Florin Pera a fost mulţumit de remiza din Slovenia, obţinută în condiţiile gripei care a făcut ravagii în lot. „E bine că nu am pierdut, cred că dacă nu aveam problemele de lot, am fi câștigat fără probleme. Am avut 9 jucătoare cu probleme medicale, enorm de mult, cinci nu s-au antrenat niciun moment. În aceste condiții, sunt mulțumit și cu un egal. Le felicit pe fete pentru dăruire, au reușit să se mobilizeze în condiții grele. Pe final au fost două aruncări de la 7 metri ușor acordate pentru gazde. Sper să câștigăm cu Savehof și să sărbătorim calificarea în sferturi” a anunţat Florin Pera.

Mireya Gonzalez: ”Am câştigat un punct important”

Iberica Mireya Gonzalez a făcut un joc bun în Slovenia şi îşi apreciază colegele care au jucat gripate. „Am câștigat un punct, iar în economia finală a clasamentului sper să ne ajute. Contează enorm că nu am pierdut, în niște condiții speciale. Sper doar ca până săptămâna viitoare să ne refacem fizic și să fim ferite de astfel de probleme pe viitor. Cred că trebuie să le apreciem pe aceste fete extraordinare care au jucat cu febră, răcite, cu mari probleme de sănătate. Mai avem două meciuri și sperăm în rezultate care să ne ofere și matematic calificarea. Va trebui să ne concentrăm mai bine de acum înainte, să câștigăm cu Savehof! Este extraordinar că aproape 100 de oameni au venit după noi la Ljubljana, au fost momente în care am avut impresia că jucăm acasă” a declarat Mireya Gonzalez.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *