AFLĂ ACUM ce trebuie să conțină echipamentul de tenis

Crezi că e timpul să începi un nou sport și vrei să încerci provocarea de a juca tenis? Atunci primul pas pe care trebuie să-l faci este să te documentezi mai mult despre echipamentul și accesoriile adiacente de care ai nevoie. Acestea nu trebuie să-ți lipsească niciodată atunci când mergi la o partidă sau la antrenament.

Care sunt elementele de bază de care ai nevoie când joci tenis?

  • Echipamentul 

Fie că vorbim despre un echipament profesionist de tenis sau despre unul de bază, alegerea hainelor îți oferă o gamă variată de posibilități. Echipamentul nu impune neapărat restricții. În general, singurele aspecte pe care trebuie să le ai în vedere sunt cele legate de confort.

Încearcă să eviți bumbacul și să optezi pentru materiale lejere, care îți lasă pielea să respire. De asemenea, sunt recomandate hainele de culoare albă, deoarece reflectă lumina soarelui și evită supraîncălzirea.

  • Mingi de tenis 

Mingile fac parte din categoria echipamentului de bază, atunci când e vorba de tenis. Acestea pot fi de culoare albă sau galbenă și trebuie să măsoare nu mai mult de 6,7 cm în diametru. De asemenea, aceasta trebuie să întrunească criteriile specifice terenului pe care joci. Este definitoriu ca, atunci când achiziționezi o minge de tenis, să te asiguri că aceasta este omologată de Asociația Profesionistă de Tenis la nivel internațional. Dacă nu joci la nivel de performanță, însă, te poți descurca și cu una neomologată.

  • Cadrul rachetei 

Dacă ești în căutarea unui cadru pentru rachetă, alege unul cu greutatea și grosimea potrivite pentru statura și forța ta. Astfel, dacă vei avea unul mai greu, acesta este posibil să-ți dea mai multă putere în timpul jocului, atunci când lovești mingea, dar te va obosi mult mai rapid. Alegerea celui potrivit pentru tine poate cere mai mult timp decât ai preconizat inițial.

  • Corzi pentru rachetă 

Corzile de rachetă sunt realizate dintr-o gamă largă de materiale. Cu toate acestea, trebuie să știi că mai important decât asta este modul în care se realizează legăturile. Dacă sunt făcute de un profesionist în funcție de stilul tău de joc, acestea pot rezista o perioadă îndelungată;

  • Geantă pentru rachetă 

Acestea sunt realizate pentru a se potrivi oricărui cadru de rachetă și se găsesc într-o gamă largă de modele. Astfel, poți opta pentru o geantă în care să încapă tot ceea ce ai nevoie. În funcție de producător, materialul ales și de cât de des o folosești, poate rezista câțiva ani buni. Ulterior, pe măsură ce abilitățile tale se vor perfecționa, poți să treci la nivelul următor și în ceea ce privește echipamentul necesar;

Dacă încă nu ești sigur că tenisul e un sport pe care vrei să-l practici, descoperă aici câteva motive și beneficii, care te-ar putea face să te răzgândești. Acesta este unul dintre sporturile care îți poate asigura o carieră de succes, așa că, dacă te regăsești și îți place să joci, nu ezita să o faci chiar și ca hobby. 

Sursă foto:shutterstock.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *