Mandat plin de realizări pentru localitatea Frânceşti

La Frânceşti, Daniel Paraschiv finalizează primul mandat de primar cu multe realizări. A fost un mandat destul de aglomerat, cu foarte mult de muncă, cu numeroase drumuri la Bucureşti, cu proiecte, lucrări şi realizări. Aşa și-a calificat mandatul de primar Daniel Paraschiv . Îşi bifează realizările şi o parte dintre promisiunile făcute în campania electorală şi spune că este mulţumit. Pe lângă proiectele de asfaltare, primăria a avut în derulare şi două proiecte mari, cu fonduri guvernamentale. Este vorba despre modernizarea şcolii şi a dispensarului, ceea ce înseamnă o accesare de fonduri de aproximativ 25 de miliarde de lei: „Proiectul de modernizare a școlii din centru s-a finalizat. Din punctul meu de vedere este o clădire superbă. Faptul că a fost foarte bine izolată la exterior s-a simțit la costurile încălzirii în perioada rece, iar acest lucru s-a putut remarca și la dispensarul din localitate, deoarece și acolo sunt lucrările finalizate, iar totul este conform standardelor. Pe lângă multe alte proiecte pot spune că încet, încet, am început să stăm bine şi la capitolul clădiri publice renovate. Începând cu anul școlar 2020-2021 nici o școală sau grădiniță din comuna Frâncești nu va mai avea grup sanitar în afara clădirii. Vreau să menționez că am reușit să construim grupuri sanitare în incinta școlilor. În momentul de faţă mai avem două școli care nu au grup sanitar în incintă, dar se lucrează și la acest lucru. Este vorba despre grădinița din satul Genuneni, unde lucrările sunt executate în proporție de peste 70% și de școala cu clasele I-VIII din satul Dezrobiți, unde lucrările sunt executate în proporție de 50%”, a precizat primarul liberal al localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Căminul cultural, sala de sport şi complexul sportiv intră în linie dreaptă

Prin Compania Naţională de Investiţii, la Frânceşti se va construi o sală de sport cu 103 locuri, o lucrare care are o valoare de proiectare de un milion și jumătate de euro. În centrul localităţii se va amenaja un complexul sportiv, iar căminul cultural din satul Genuneni, se va reabilita şi moderniza : „Lucrările la căminului cultural vor demara în această perioadă, pentru că tot ce ține de licitație, proiectare și documentație s-a finalizat cu succes. Este o lucrare de amploare. Proiectul pentru sala de sport este și el în procedură de licitație din luna decembrie. Clădirea se va construi în centrul localităţii. În centrul localităţii Frânceşti se construieşte din temelii şi o primărie nouă, și atunci putem spune și noi că avem un centru civic. Terenul de vis a vis a fost achiziționat și s-a făcut defrișarea. Tot în această perioadă s-a finalizat iluminatul public, iarăși un lucru cerut și benefic pentru cetățeni. Avem mai multe proiecte depuse la Compania Națională de Investiții, printre care căminul cultural din satul Genuneni, sala de sport, complexul sportiv și mai sunt și alte proiecte pe care nu aș vrea să le dezvălui în momentul de față, ci doar atunci când vom obține finanțarea”, afirmă primarul.

La Frânceşti se va construi cel mai modern complex sportiv

Administrația locală din Frânceşti pune pe plan prioritar şi sportul. Astfel, pe considerentul „minte sănătoasă în corp sănătos”, Daniel Paraschiv va atrage fonduri pentru amenajarea bazei sportive la standarde occidentale, pentru că proiectul, amplu de altfel, a fost deja înaintat către Compania Națională de Investiții: „Timp de trei ani am făcut drumuri la Compania Națională de Investiții pentru a promova aceste investiții și pentru a dovedi că localitatea Frâncești are nevoie de așa ceva. Acest complex va fi o lucrare foarte frumoasă pentru că, pe lângă stadionul de fotbal care se construiește se va amenaja o tribună, iar pe latura tribunei se vor construi vestiarele jucătorilor şi ale arbitrilor, grupurile sanitare , iar deasupra se vor amenaja două săli de conferință şi o sală de recuperare. În proiect este prinsă și instalația nocturnă, plus tabela electronică, dar și dotările aferente. Proiectul a intrat în lista de sinteze, ceea ce însemnă că este în linie dreaptă”,  a precizat primarul liberal al localităţii Frânceşti, Daniel Paraschiv.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *