La Buneşti, căminul cultural va fi modernizat cu fonduri guvernamentale

În localitatea Buneşti există un singur cămin cultural, însă, pentru a fi la standarde ridicate, edificiul va fi modernizat prin Compania Naţională de Investiţii: „Am predat Companiei Naţionale de Investiţii amplasamentul, s-a finalizat licitaţia, iar săptămâna aceasta s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Este singurul cămin cultural pe care îl avem. În spatele clădirii avem în plan construirea unui nou sediu de primărie”, a mai spus Viorel Radi, primarul localităţii Buneşti.

Viorel Radi: „În continuare caut soluţii de finanţarea noilor proiecte”

Deşi localitatea Buneşti este una bine pusă la punct în ceea ce priveşte infrastructura, social-democratul Viorel Radi consideră că mai are multe de făcut pentru comunitate. În acest mandat, Radi şi-a trecut pe agendă finalizarea câtorva proiecte aflate în derulare, precum şi accesarea unor noi programe de finanţare pentru câteva investiţii noi, de anvergură, care însumează câteva milioane de euro. Cu bani alocaţi prin Ministerul Dezvoltării, la Buneşti s-a construit o grădiniţă cu program prelungit cu 3 grupe şi s-au făcut extinderi la reţeaua de canalizare în satul Teiuşu şi satul Buneşti, punct Treime. De asemenea, cu bani europeni, de al Banca Mondială se construieşte o nouă grădiniţă din temelii, cu program normal, în valoare de 2 milioane de lei. Un alt proiect extrem de important pentru întreaga zonă este faptul că la Buneşti s-au pus bazele înfiinţării unei noi subunităţi de pompieri, dotată cu două autospeciale de stins incendii, în cadrul căreia 46 de pompieri şi paramedici SMURD îşi desfăşoară activitatea: „Baza pentru pompieri şi SMURD este o clădire complet utilată, iar prin înfiinţarea ei se reduce timpul de intervenţie în cazuri de urgenţă.

În ceea ce priveşte infrastructura, localitatea Buneşti este una bine pusă la punct, dar consider că mai avem multe de făcut pentru comunitate. Este adevărat că, în toţi aceşti ani, am finalizat cam toate investiţiile de care au nevoie cetăţenii. Cu toate acestea, caut soluţii de finanţare pentru noi proiecte”, a precizat primarul din Buneşti, Viorel Radi.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *