Lumina de Înviere va fi împărţită cu ajutorul Poliţiei

Noi măsuri care au fost decise  în urma unei înţelegeri  dintre ministrul Afacerilor Interne şi Patriarhiei Bisericii Ortodoxe Romane.

Este vorba de evenimentele speciale din „Săptămâna Mare”  şi despre felul în care poliţiştii vor fi implicaţi  în evenimentele din această săptămână premergătoare Sărbătorilor Pascale.

Ministrul de Interne  a explicat, în seara aceasta, faptul că,  pâinea binecuvântată  de Paști, va fi distribuită  după ce va fi sfințită în  biserici. Joi, aceasta va fi distribuită în afara bisericilor, dar cu respectarea  unor reguli foarte stricte. Oamenii trebuie să se aşeze la coadă, să păstreze distanţa de  1,5 metri între ei  şi vor primi Paştele de la preoţii  bisericilor respective. Poliţiştii vor fi implicaţi în această operaţiune, ei vor urmări ca regulile de distanţare  socială să fie  respectate. Toţi cei care  vor merge la biserică,  în această organizare  specială pentru a lua Paşti,  trebuie sa aibă  mască şi mănuşi. Încă o precizare făcută de ministrul de interne :  declaraţia pe propria răspundere  trebuie să existe şi în această  situaţie.  Iar în declaraţie, cei care  merg pentru Paști , trebuie să scrie numele bisericii la care se deplasează . Foarte important,  biserica trebuie să fie aproape de casă.  

Pentru bolnavi, pentru cei imobili, pentru cei care nu pot pleca de acasă,  vor exista echipe de voluntari  care vor distribui Paştele  după exact aceleaşi reguli. La biserici, acolo unde oamenii vor putea să meargă, pâinea binecuvântată va fi împărțită credincioșilor vineri, 17 aprilie și sâmbătă, 18 aprilie şi există un program  care a fost stabilit  între orele –  7:00 şi 17:00 –

Iar „Lumina Sfântă”  va fi distribuită  de voluntari ai Bisericii Ortodoxe Române,  echipele de ordine publică şi patrulele sub coordonarea MAI,pentru ca enoriaşii  credincioşi să stea  acasă. 

Un apel din partea ministrului de interne:   „Trebuie respectate aceste măsuri pentru a trece mai repede  prin această perioadă foarte dificilă”

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *