Ion Vlădulescu: „Guvernarea PNL are cel mai greu rol, fiindcă nimeni nu s-a confruntat cu o criză de asemenea proporţii”

Referitor la ultima rectificare bugetară, Ion Vlădulescu, primarul localităţii Budeşti este de părere că actuala guvernarea PNL are o mare responsabilitate, pentru că este singurul guvern de la Revoluţia din `89 care se confruntă cu o criză de asemenea proporţii. Mulţi urmăresc şi au păreri despre măsurile care ar trebui luate în ceea ce priveşte administrarea acestei crize, în contextul în care nu există un manual bine definit pentru modul ideal de a reacţiona la pandemie. Primarul liberal al localităţii Budeşti spune că rectificarea bugetară probabil a fost făcută în funcţie de resurse, iar alocările fondurilor nu s-au făcut pe criterii politice:

„Până la urmă, în momentele acestea, cred că trebuie să fim cu toţii mai realişti şi să vedem situaţia reală din ţară, pentru că toţi vrem bani mai mulţi la bugetele locale pentru investiţii, pentru acoperirea cheltuitelor pentru personal sau asistenţa socială. Probabil că în momentul acesta nu sunt bani cât ar fi trebuit pentru a finanţa toate cheltuielile. După părerea mea consider că lucrurile nu vor rămâne aşa, se vor clarifica, pentru că, altfel autorităţile locale nu o să mai aibă nici cu ce să plătească salariile, nu vor mai avea bani nici pentru susţinerea investiţiilor şi chiar a cofinanţării proiectelor europene. Cred că prioritară în acest moment este sănătatea, asigurarea condiţiilor necesare în sistemul medical şi o cât mai bună funcţionare a spitalelor. Evident, ne îndreptăm spre o criză, iar guvernarea PNL are cel mai greu rol, fiindcă nimeni nu s-a confruntat cu o criză de asemenea proporţii. Nu există un manual bine definit, o lume întreaga caută soluţii. Şi noi în localitate avem o mare problemă, deoarece deja avem firme care şi-au închis activitatea şi care nu ne mai plătesc impozite, deoarece s-a prelungit termenul de plată. Prin urmare, suntem într-o situaţie foarte grea şi noi, o localitate considerată nu de mult bogată, atunci când venea vorba despre investitori. Cu toate acestea, încerc să rezolv problemele cât de bine posibil. Încerc să nu opresc investiţiile, din contră, să pornesc şi alte proiecte noi la nivelul localităţii, să nu avem prea mult de suferit. Trebuie să drămuim banii, trebuie să ne reorganizăm în aşa fel încât să putem continua ceea ce ne-am propus”, a precizat primarul liberal al localităţii Budeşti, Ion Vlădulescu.

Primăria comunei Budeşti pune bazele reţelei de gaz metan

În prezent se lucrează în satul Barza, la construirea podului peste pârâul Sâmnic. Acest proiect se va finaliza în maxim două luni. Tot în această perioadă se lucrează la grădiniţa cu program normal din satul Budeşti, unde lucrările continuă, în aşa fel încât, la jumătatea lunii septembrie, în momentul în care va începe un nou an şcolar, această clădire să fie recepţionată şi folosită de copiii de pe raza localităţii: „De asemenea, mai avem o investiţie pentru extinderea reţelei de canalizare, rigole, scurgerea apelor pluviale şi modernizarea drumurilor în satul Budeşti. S-au licitat şi vor începe lucrările în satul Adroneşti, pentru reabilitarea unei străzi. De asemenea, am semnat contractul de lucrări, şi sper să începem cât mai repede extinderea şi dotarea şcolii din centrul localităţii Budeşti. Locaţia va intra în reabilitare totală, în aşa fel încât să creăm condiţii cât mai bune pentru elevi şi cadrele didactice, pentru a-şi desfăşura actul de învăţământ aşa cum trebuie. Urmează şi alte investiţii, nu mai vorbim de faptul că, în acest moment, suntem în procedura de licitaţie pentru desemnarea operatorului pentru preluarea concesiunii privind înfiinţarea reţelei de gaze. Sper ca, până în toamnă, dacă lucrurile merg aşa cum ar trebui, să obţinem finanţare şi să începem lucrările efectiv pentru introducerea gazului pe raza localităţii”, spune Ion Vlădulescu, primarul liberal al localităţii Budeşti.

„Muncim, lucrăm la proiecte, sigur că avem grijă şi de cetăţeni cu privire la anumite aspecte. Ne-am preocupat de toţi cetăţenii care au fost în izolare şi în imposibilitatea de a-şi asigura cele necesare pentru familie. Am fost alături de ei şi i-am ajutat cu tot ce am putut, încât să aibă cât mai puţin de suferit. Sper ca această perioadă neplăcută să treacă cât mai repede şi să înceapă să funcţioneze industria, firmele să îşi înceapă activitatea, să meargă oamenii la locurile de muncă, pentru că, dacă nu se mişcă economia, vom avea mult mai multe probleme decât cele provocate de îmbolnăvirile în urma acestei pandemii”, mai afirmă primarul.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *