Surpriză pentru copiii din Budeşti: biciclete cadou din partea primăriei pentru elevii cu rezultate bune la învăţătură

Cei mai buni elevi din Budeşti au fost premiaţi şi anul acesta de primarul Ion Vlădulescu.

Vineri, 24 iunie 2020, administraţia locală din Budeşti le-a pregătit o surpriză elevilor de gimnaziu din comună. Într-un cadru restrâns, primarul Ionel Vlădulescu le-a oferit micuţilor 21 de biciclete cadou, diplome de onoare şi premii din partea primăriei. Este a treia acţiune de acest gen, începând din anul 2018, când la Budeşti se premiază performanţa. Ideea i-a aparţinut primarului comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu, care doreşte, prin gestul său, să încurajeze izbânda prin studiu, copiii să facă sport şi să ducă un stil de viaţă sănătos. Criteriile de selecţie au fost atent stabilite. Nu toţi elevii au primit biciclete, doar cei cu rezultate bune la învăţătură, cu absenteism aproape de zero şi cu nota 10 la purtare: „Prin acest gest ne dorim încurajarea tinerilor spre studiu şi, totodată, încurajăm sportul, mişcarea şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Ne-am propus ca astfel de activităţi să continue şi, cu siguranţă, aşa se va întâmpla şi anul viitor. Felicit elevii care au înţeles că numai prin muncă şi performanţă pot să îşi realizeze visul în viaţă. Am rugămintea ca toţi copiii să îşi menţină aceste rezultate până la terminarea facultăţii, în aşa fel încât să ne întâlnim în viaţă şi să auzim despre elevii care au învăţat carte în şcolile din Budeşti numai lucruri bune. Avem nevoie de ei, societatea are nevoie de oamenii competitivi şi muncitori, aşa cum sunt copiii noştri din localitate. Numai prin obţinerea unor rezultate bune la şcoală se poate face performanţă şi în viaţă Este a treia acţiune de acest gen, începând din anul 2018, când la Budeşti se premiază performanţa. Copiii care au medii foarte bune sunt premiaţi de administraţia locală şi ne bucurăm că şi pe raza localităţii Budeşti există elevi care fac performanţă. Criteriile de selecţie au fost atent stabilite, însă copiii care au media de 8,75 sunt premiaţi în continuare. Îi încurajez şi pe ceilalţi elevi să fie din ce în ce mai buni, iar şcoala din Budeşti să fie printre cele mai bune şcoli din judeţ. Mulţumesc profesorilor, consilierilor locali şi angajaţilor primăriei care au fost alături de mine pentru toate acţiunile pe care le-am desfăşurat pe raza localităţii”, a precizat primarul comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu.

Toţi elevii din Budeşti vor avea acces la şcoala online

Primarul Ionel Vlădulescu a mai anunţat şi câteva proiecte în vederea modernizării infrastructurii educaţionale. Este vorba despre construirea unei grădiniţe, precum şi extinderea şi reabilitarea şcolii din centrul comunei. Dacă tablete promise de Ministerul Educaţiei nu vor ajunge la elevi la începutul anului şcolar, primarul a dat asigurări că

respectivele resurse educaţionale privind cursurile online vor fi oferite de primărie, asigurând astfel accesul egal tuturor elevilor la un drept garantat prin constituţie, educaţia: „Va fi problemă la începutul anului şcolar 2020 – 2021 fiindcă şcoala din centrul localităţii în acest moment este în reabilitare. Sper să finalizăm aceste lucrări până la începutul anului şcolar şi, chiar dacă nu se vor finaliza, vom găsi soluţii, adică vom face tot ce ne stă în putinţă ca profesorii şi elevii să îşi desfăşoare activitatea în condiţii optime. În aceeaşi situaţie este şi grădiniţa din satul Budeşti. Clădirea se află în acest moment în lucru şi sper ca, până la începutul anului şcolar să fie recepţionată şi dată în folosinţă, în funcţie de ceea ce se întâmplă la nivel naţional. Îmi doresc ca elevii noştri să revină la activitatea normală de dinaintea pandemiei, iar în cazul în care Ministerul Învăţământului nu va putea oferi acele dispozitive necesare pentru conectarea online, alocate prin programul naţional, care se pare că se doreşte să fie pus aplicare, la anul, din partea primăriei, toţii copiii vor avea tablete, în aşa fel încât activitatea să nu fie îngrădită. Toţi copiii au dreptul la educaţie în mod egal”, ne-a declarat primarul comunei Budeşti, Ionel Vlădulescu.

Totodată, copiii beneficiari au primit veste reflectorizante şi au fost instruiţi de poliţiştii locali cum să circule cu bicicletele pe drumurile publice pentru a nu întâmpina evenimente neplăcute.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *