Costeşti tremură pentru obţinerea CIS-ului

Campioana judeţului Vâlcea, Minerul Costeşti are emoţii din ce în ce mai mai pentru obţinerea Certificatului de Identitate Sportivă, fără care nu poate participa la „barajul” de promovare în Liga a III-a.

Judecătoria Horezu a respins pe 9 iunie cererea clubului Minerul Costeşti de modificare a actelor constitutive, deoarece rezervarea de nume expirase în perioada pandemiei. Minerul a făcut apel la această decizie şi este reprezentată de avocatul Ionel Nistor, fostul preşedinte al Flacărei Horezu. Primul termen la apel fixat de Judecătoria Horezu este pe 20 iulie. Oficialii clubului au achitat şi taxă de urgenţă şi speră ca la acea dată solicitarea lor să fie aprobată, iar imediat după, să meargă la MTS pentru  a depune actele pentru obţinerea CIS-ului. Orice amânare a procesului este sinonimă cu ratarea obţinerii CIS-ului în termen util pentru participarea la „baraj”, ceea ce ar fi o pată neagră pentru club. În plus, în cazul fericit al promovării, clubul nu are un stadion propriu şi nu pare a dispune de un buget adecvat pentru Liga a III-a.

Altfel, FRF a anunţat datele de disputare ale „triunghiularelor” pentru promovarea în Liga a III-a. Conform acestora, Minerul Costeşti va juca pe 1 august cu Petrolul Potcoava (Olt)  şi pe 9 august cu campioana judeţului Teleorman, cel mai probabil Unirea Ţigăneşti. Nu se cunoaşte încă locaţia „barajelor” şi nici măcar protocolul medical care trebuie respectat. Dacă înaintea jocurilor va trebui făcut testul RT-PCR pentru Covid-19, care este foarte scump, este posibil ca multe cluburi să nu se mai prezinte la „barajele” de promovare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *