Marcel Ciolacu a fost ales preşedinte al PSD

Social-democraţii şi-au ales sâmbătă conducerea în cadrul unui Congres extraordinar, care a fost organizat pentru prima dată prin video-conferinţă. Marcel Ciolacu a fost ales sâmbătă preşedinte al Partidului Social Democrat, cu 1.310 voturi, în timp ce contracandidatul său, Eugen Teodorovici a obţinut doar 91 de voturi. Noii intraţi în conducerea PSD sunt Sorin Grindeanu, din postura de prim-vicepreşedinte şi Vasile Dîncu – preşedinte al Consiliului Naţional al PSD.

Noul lider, Marcel Ciolacu, a anunţat că nu va mai tolera corupţia şi abuzurile. Discursurile s-au axat în principal pe ruperea de trecut. Social-democraţii nu îşi mai doresc ca tema justiţiei să mai fie prezentă în programul PSD. Chiar Marcel Ciolacu spunea că nu îşi doreşte ca PSD să mai fie folosit ca o cheie care să deschidă uşa justiţiei, precizând că acest domeniu trebuie gestionat de specialişti, în instanţă, şi nu de PSD. S-a adresat şi către tineri, s-a adresat şi către clasa de mijloc, subliniind că vrea un partid care să fie îndreptat către valorile europene, nu un PSD conservator, aşa cum era în perioada lui Liviu Dragnea. Nu îşi mai doreşte un PSD care să fie condus de un „tătuc”, spunea Marcel Ciolacu, să iasă din epoca „tătucilor” şi să se ia deciziile prin consens, prin dialog cu întreaga conducere a PSD şi cu membrii de rând, dacă se poate, astfel încât şi dorinţele lor să fie cuprinse în deciziile partidului.

„Avem oameni extraordinari! Bine pregătiți! Profesioniști care și-au demonstrat competența fiecare în domeniul său! Dar care nu au fost lăsați să vină în față! PSD s-a bazat de-a lungul timpului pe tătuci. Și în mod evident acest lucru nu a făcut bine partidului și nici României. Vremea tătucilor a apus” a declarat Marcel Ciolacu.

Toate discursurile pe care social-democraţii le-au prezentat nu au fost însă foarte diferite de discursurile pe care le-am auzit, poate chiar şi în 2015, când venea la PSD Liviu Dragnea. Şi atunci se vorbea despre tineri, despre schimbare, şi atunci îşi dorea PSD să promoveze dezvoltarea.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *