Statul este în continuare paralizat de nepotism

„Biroul Electoral de Circumscripţie Focşani s-a transformat în ring de box”, scrie evz.ro. Un fost viceprimar PSD ar fi agresat şi sechestrat reprezentantul trimis de PNL Vrancea să consulte lista susţinătorilor candidatului PSD la Primăria Focşani.

Această clasa politică din România este definită din ce în ce mai accentuat de grobianism. Din păcate este un cuvânt dur, dar este o realitate pe care o vedem tot mai clar.

Faptul că îşi angajează rudele ar putea fi o carte de telefon, că se bat în prag de alegeri ne arată disperarea pe de-o parte, şi de cealaltă parte miza. Dacă ar fi vorba doar despre salariu şi pensia specială, pentru că ei sunt speciali toţi, bătălia nu ar fi atât de acerbă, dar de fapt miza este „ciolanul”. Asta se întâmplă fiindcă, odată ajunşi acolo se înfruptă ei, dar şi familiile lor. Nu este o noutate, ştim de foarte mult timp, însă acum descoperim tot mai multe cazuri de acest gen. Este un cerc vicios, iar partea proastă este că nu prea sunt nici alternative, am văzut că în această „troacă” sunt deopotrivă politicieni de stânga, dar şi politicieni de dreapta.

Atunci când sunt în opoziţie arată cu degetul către cei de la putere, după care se schimbă roata. Nu este absolut nici o diferenţă între nepotismul de dreapta şi cel de stânga.

Prin urmare, vine întrebarea cetăţeanului turmentat: Eu cu cine votez? De 30 de ani, din păcate, în politică sunt aceiaşi oameni. Mai rău, la Bucureşti am văzut că sunt aduşi oamenii de acum 30 de ani şi sunt scoşi în faţă pentru a-i vota ca şi cum în ţara aceasta nu mai există tineri capabili care ar putea aduce schimbări. Cum pot în continuare partidele să defileze cu astfel de oameni şi să spună că aduc schimbarea? Şi dacă pot, în momentul în care fac lucrul acesta trebuie să îţi asumi semnul egal pe care-l pun acum tot mai des alegătorii între partidul de la putere şi cel din opoziţie, fiindcă, din păcate, nu prea există diferenţe.

Excepţie sunt cei care nu şi-au angajat neamurile şi care nu văd în funcţia aceasta publică doar o mare halcă din care să se înfrupte. Din păcate, politica este făcută de 30 de ani de oameni care, în marea lor majoritate, au lucrat doar la stat, şi aşa paralizat de nepotism.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *