Restart după șase luni!

După șase luni de pauză, SCM Rm. Vâlcea ar trebuie să dispute joi, 3 septembrie (ora 18.00, în direct la TVR 1) la București, sfertul de finală restant din ediția 2019-2020 a Cupei României, cu Dunărea Brăila.

Handbalul feminin românesc se reia de joi, 3 septembrie, odată cu disputarea în sistem de turneu în Polivalenta din București a partidelor rămase din ediția trecută a Cupei României. Dacă va trece joi de Brăila, echipa pregătită de Florin Pera va juca sâmbătă dimineața semifinala cu Rapid și apoi, duminică, una din finale. În mod firesc, Vâlcea și CSM București sunt favorite pentru a juca finala mare de duminică, dar, după șase luni de pauză, nu sunt excluse surprize.

Ultimul meci oficial pentru SCM a fost în martie, jocul pierdut la limită în Capitală, 22-23 cu CSM București. Singura absență din lot va fi Roberta Stamin, nerefăcută după probleme medicale, dar rămâne de văzut dacă Mireya Gonzalez va putea juca în Capitală, după accidentarea de la deget suferită în urmă cu trei săptămâni.

”Mergem să câștigăm cupa”

Pivotul SCM-ului, Asma Elghaoui așteaptă cu nerăbdare să joace din nou, mai ales că și amicalele sunt interzise în România.  ”Sunt foarte entuziasmată, abia aștept să joc din nou, a trecut mult timp din martie. Voi avea emoții în ziua meciului și voi realiza cât de mult mi-a lipsit handbalul în această perioadă. Vrem să câștigăm cupa, sezonul trecut a fost unul foarte bun pentru noi, dar din păcate nu s-a terminat pe teren, ar fi frumos să îl încheiem cu câștigarea medaliei de aur în cupă. Mergem la turneu pentru a-l câștiga, suntem o echipă bună, nu am avut parte de amicale, dar jocurile din Capitală vor fi binevenite înaintea partidelor din Liga Campionilor! Atuul nostru în sezonul trecut a fost atmosfera foarte bună din echipă, clubul ne-a oferit totul, iar noi ne-am dorit la rândul nostru să le oferim cât mai multe victorii”.

Titlul de cel mai bun pivot, o motivație

Titlu de cel mai bun pivot din Liga Campionilor o va motiva suplimentar pe maghiara de naționalitate tunisiancă, pentru sezonul care urmează. ”Pentru mine, titlul de cel mai bun pivot din Liga Campionilor reprezintă o mare motivație, trebuie să joc constant la un înalt nivel, vreau să ajut echipa cât mai mult. Obiectivul meu personal este să câștigăm campionatul intern și să mergem cât mai departe în Liga Campionilor. Sper că realizarea din sezonul trecut să îmi fie de mare ajutor pentru noul sezon”.

”Am rămas același nucleu”

Asma spune că handbalul fără spectatori este mult mai sărac. ”Nu este plăcut să joci handbal fără spectatori, sper să jucăm cât mai repede cu tribunele pline, fanii noștri ne ajută mult pe teren propriu și în deplasări, ne este dor de ei și lor de noi. Ne este greu fără fanii noștri, ne-au susținut de fiecare dată, indiferent de rezultat. Chiar și când am pierdut la Brest, ei ne-au încurajat. Debutăm în Liga Campionilor tot la Brest, dar acum vom face totul să reușim un joc bun și sper ca în retur să avem și fanii alături. Am rămas același nucleu, asta ne ajută cel mai mult și în vestiar și pe teren, ne știm bine și ne putem ajuta între noi, atât în atac cât și în defensivă”.

În puținul timp liber, Asma se odihnește pentru că urmează un sezon solicitant. ”Îmi place să stau acasă cu soțul și cățelul, mă uit la seriale, lucrez pe laptop, dar îmi odihnesc mintea și corpul, pentru  a fi bine pregătită pentru jocuri. Pentru noi cel mai important lucru este refacerea”.

Brăila este decimată de coronavirus

Conform GSP, Dunărea Brăila are șase jucătoare infectate cu Covid-19, dar clubul așteaptă ultimele teste, pentru a vedea dacă va putea alinia o echipă pentru sfertul de finală programat pe 3 septembrie. Cele șase jucătoare ar fi Mădălina Zamfirescu, Aneta Udriștioiu, Gabriela Bucur-Szucs, Bianca Tiron, Ioana Bălăceanu și Bojana Milici. Unele surse dau încă un caz la echipă, e vorba de cel al preparatorului fizic, Jovan Novakovic, fost la Vâlcea! Se pare că echipa brăileană nu s-a mai antrenat în ultima perioadă, jucătoarele fiind obligate să stea la izolare. Astfel, pare greu de crezut că Brăila poate strânge un lot cu care să se prezinte la București, cel mai probabil SCM urmând să joace direct semifinala cu Rapid.

Program Cupa României

SFERTURI DE FINALĂ:

03 septembrie, ora 15.00: CSM București – CSM Slatina (TVR 2)

03 septembrie, ora 18.00: SCM Rm. Vâlcea – Dunărea Brăila (TVR 1)

SEMIFINALE:

05 septembrie, ora 11.00: Rapid București – SCM Rm. Vâlcea/Dunărea Brăila (TVR 2)

05 septembrie, ora 18.00: Gloria Buzău – CSM București/CSM Slatina (TVR 1)

FINALE:

06 septembrie, ora 11.00: Finala mică (TVR 2)

06 septembrie, ora 18.00: Finala mare (TVR 1)

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *