Nicolae Joiţa, „Un om pentru oameni”

Liberalul Nicolae Joiţa candidează pentru un nou mandat de primar al comunei Lăpuşata.

În anul 2012, oamenii din Lăpuşata i-au încredinţat destinele comunei, dorind schimbarea cu orice preţ. Astfel, în urma exprimării opiniei cetăţenilor din Lăpuşata, Nicolae Joiţa a fost reconfirmat de fiecare dată în funcţie cu o majoritate covârşitoare de voturi în faţa contracandidaţilor.

Este apreciat şi respectat în sat, nu face politică, nu pierde vremea cu aşa ceva, preferă să merg la un meci de handbal sau de tenis, declarându-se un iubitor al „sportului-rege”, fotbalul. În localitate există o echipă de fotbal poziţionată pe locurile fruntaşe ale judeţului. Spune că din dragoste pentru sport nu va renunţa la echipa de fotbal a localităţii, fiindcă în echipă sunt copii talentaţi, care iubesc mişcarea, iubesc fotbalul:

„Alegerea pe care o face electoratul este mai puţin politică în mediul rural. Faptul că am atras atât de multe voturi de fiecare dată nu se datorează în totalitate culorii politice, deoarece majoritatea oamenilor din comună nu fac politică, ei vin să voteze omul care le va conduce destinele în următorii patru ani. Prea puţin contează pentru ei că acesta este de la PNL sau PSD sau face parte din oricare altă formaţiune politică”, spune primarul Nicolae Joiţa.

Un mandat cu proiecte şi realizări

Nicolae Joiţa a ştiut întotdeauna că, pentru a putea realiza lucruri durabile la Lăpuşata trebuie să îi ai aproape pe cetăţeni. Cu multă ambiţie, cu sprijinul consilierilor locali și al localnicilor, Joiţa a reuşit să modernizeze comuna de la reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă până la construirea podurilor şi modernizarea şcolii. Printre cele mai importante realizări ale primarului din Lăpuşata se numără asfaltarea drumurilor comunale.

Astfel, în localitatea s-au asfaltat drumurile comunale, s-a extins, pe o lungime de 17,5 kilometri reţeaua de apă şi s-a construit un puţ de foraj. La baza sportivă, pentru a mări suprafaţa, primăria a mai cumpărat teren, s-au amenajat vestiarele şi au fost dotate cu duşuri, boiler pentru apă caldă şi încălzire centrală. A fot terminată construcția tribunei, s-a împrejmuit întreg gazonul şi s-a amenajat un sistem de drenaj pentru întreaga suprafaţă. S-a amenajat terenul sintetic de la şcoală şi s-au construit în localitate două poduri trainice. Prin GAL a fost achiziţionat un buldoexcavator, iar cu bani din bugetul local, o camionetă. A fost modernizată şi dotată Biblioteca din localitate, care acum beneficiază și de biblionet, iar internetul este gratuit. Au fost asigurate de asemenea materialele necesare pentru reparaţii la biserici, a fost reabilitată și dotată clădirea dispensarului uman atât la interior, cât şi la exterior, iar în localitate s-a înfiinţat și un cabinet stomatologic:

„Dacă reuşesc să torn asfalt pe toate drumurile comunele, să aduc gazul în localitate şi să modernizez căminul cultural voi fi mândru de ceea ce am realizat. Când am preluat frâiele acestei localităţi nu aveam intabularea făcută la primărie, la şcoală, la dispensar, terenul fostului CAP sau la baza sportivă. În primul mandat s-a pus prima palmă de asfalt în Lăpuşata”, afirmă primarul Nicolae Joiţa.  

Modernizarea căminului cultural nu s-a realizat din cauza celor 7 ani de procese şi expertize, în prezent procesul se afla la Curtea de Apel Pitești și trebuie recuperată suma de 3,72 miliarde de lei vechi.

Programul electoral al mandatului 2020-2024:

Infrastructură 

 • Modernizare infrastructură rutieră în comuna Lăpușata. 
 • Asfaltare – 12,5 KM, proiect depus la Ministerul Dezvoltării și cuprinde:

Satul Zărnești – 2,0 km;

Satul Zărnești( Valea Zărneștilor) – 1,5 km;

Satul Sărulești( Olărești) – 1,5 km;

Satul Scorușu – 2,0 km;

Satul Berești – 3,0 km;

Satul Broșteni – 1 km;

Satul Serbănești- 1,5 km;

 • Realizarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de 22 km, proiectul fiind depus în ianuarie 2020 la Ministerul Dezvoltării.
 • Extinderea rețelei de apă, după cum urmează:

Satul Șerbanești – 2,5 km;

Satul Sărulești – 1,5 km

Satul Scorușu – 0,7 km;

 • Construire a două puțuri (de foraj de mare adâncime), în satele Zărnești și Broșteni;
 • Extinderea rețelei de canalizare, după cum urmează:

Satul Șerbănești – 1 km;

Satul Zărnești – 1,5 km;

Satul Scorușu – 1,5km;

 • Reabilitarea drumurilor sătești prin construirea de rigole si pietruirea platformei de drum.
 • Reabilitarea drumurilor de tarla și forestiere.
 • Finalizarea proiectului pentru parcul fotovoltaic necesar producerii de energie pentru sistemul de iluminat public.
 • Modernizarea iluminatului public prin montarea de lămpi cu led în toate satele.

– Regularizarea pârâului Cerna în zonele afectate.

 – Accesarea de fonduri europene prin GAL „CERNA OLTEŢ”

Cultură și sport

 • Reabilitarea căminului Cultural (după terminarea litigiului aflat în instanță);
 • Susținerea educației;
 • Organizarea de activități și competiții artistice și sportive;
 • Sărbătorirea Zilei comunei.

Educație 

 • Finalizarea lucrărilor la interior în școala veche;
 • Dotarea cu materiale didactice și mobilier;
 • Susținerea elevilor la concursurile școlare;
 • Organizarea de excursii pentru elevi;
 • Premierea elevilor cu rezultate bune la învățătură.

Sănătate

 • Dotarea Dispensarului Uman cu centrală termică pentru încălzirea cabinetelor și a sălii de așteptare;
 • Implementarea unui proiect cu fonduri europene pentru dotarea cu aparatură.

Respectarea proprietății

 • Soluționarea corectă a litigiilor;
 • Înscrierea localității în programul de intabulare a terenurilor.

Listă de consilieri:

Joița Nicolae                     

Udrea Dumitru                   

Țonoiu Nicolae                  

Zorlescu Gheorghe              

Brabete Emilia                   

Preda Petre Emilian               

Presură Mihai                     

Popescu Constantin Viorel

Gheoculescu Gheorghe

Bencheș Lucuța

Mijata Ion Adrian

Gârloiu Gheorghe

Diaconescu Marian Nicușor

Oprea Ion

Dragi cetăţeni ai Comunei Lăpușata,

„Vă mulţumesc pentru cei opt ani în care, împreună, am demonstrat că putem mișca lucrurile în comuna Lăpușata. Am făcut pași importanți în dezvoltarea comunei noastre, am rezolvat probleme majore pentru comunitate, însă mai avem multe de realizat. Vreau să vă mulțumesc pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o și pe care mi-o veți acorda pentru următorii patru ani, pentru că doar continuând să mergem pe acest drum vom reuși să dezvoltăm comuna Lăpuşata pe toate segmentele importante. În aceşti opt ani am demonstrat că se poate, în ciuda piedicilor de care am avut parte, a neîncrederii unora și a problemelor lăsate „moştenire”, dar în următorii ani putem duce dezvoltarea comunei noastre la un alt nivel. Vă asigur că, la fel cum am făcut și până acum, voi duce o campanie curată și pozitivă, axată doar pe promovarea proiectelor pe care împreună cu dumneavoastră doresc să le realizez pentru comuna Lăpuşata. Îmi exprim regretul pentru intoxicațiile și mizeriile politice pe care unii le lansează în această perioadă în încercarea disperată de a mă discredita, fiind convins că dumneavoastră sunteți nişte oameni de o cinste exemplară și nu vă lăsaţi influențați sau cumpărați de promisiuni electorale false. Votul pe care îl veți oferi în data 27 septembrie 2020, este important nu doar pentru a vă alege primarul, ci mai ales pentru dezvoltarea localității! De votul dumneavoastră depinde progresul comunei Lăpușata, și am convingerea că veți vota cu înțelepciune și curaj pentru viitorul copiilor și nepoților dumneavoastră!”, afirmă primarul Nicolae Joiţa.

Material comandat de Partidul Naţional Liberal, cod AEP 21200012, executat de SC INFOTOUR SRL

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *