Profesorii din Lăpuşata au primit laptopuri din partea Primăriei

Pentru a asigura continuitatea actului educațional în contextul epidemiologic actual primarul localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa, a alocat fonduri din bugetul local pentru a achiziționa dispozitivele electronice necesare dascălilor, astfel încât procesul educaţional să se poate desfăşura şi online, la nevoie.

„Ne pregătim pentru scenariul roşu. În acest sens, am achiziţionat pentru profesori 15 laptopuri. Am ost interesat să sprijin cadrele didactice care își desfășoară activitatea în unitățile de învăţământ din localitatea noastră. Pentru a se desfăşura cursurile online fără probleme aşteptăm şi tabletele promise de Guvern, referitor la care Inspectoratul Şcolar ne dă asigurări că vor sosi. Am solicitat pentru copii aproximativ 145 de tablete. În situaţia în care acestea nu vor veni, le vom achiziţiona noi. Solicitare la Inspectoratul Şcolar a fost şi pentru laptopuri, dar, fiindcă am văzut că nu vin şi profesorii au nevoie urgent de ele am decis să alocăm noi fonduri pentru aceste dispozitive electronice”, ne-a declarat primarul localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa.

Pe lângă aceste achiziţii, primarul a continuat dotarea şcolii din localitate cu mobilier nou adecvat. Astfel, în această perioadă au mai fost aduse alte 55 de băncuţe individuale şi scaune noi pentru copii:

„Continuăm modernizarea şcolii, iar directorul şcolii noastre va accesa fonduri printr-un program pentru dotarea fiecare săli de curs cu table inteligente şi video proiectoare. Noi facem tot ce ne stă în putere să menţinem cursurile cu prezenţă fizică. Metoda predării online nu este eficientă, aceasta este părerea mea”, a precizat primarul localităţii Lăpuşata, Nicolae Joiţa.

Potrivit rezultatelor de la alegerile locale, Nicolae Joiţa a fost reconfirmat în funcţie cu majoritatea voturilor exprimate de localnici, în faţa contracandidaţilor. Le mulţumeşte cetăţenilor pentru acest lucru și spune că numai cu ajutorul lor şi al consilierilor locali a reuşit să modernizeze comuna, de la reţeaua de canalizare şi alimentare cu apă până la construirea podurilor şi modernizarea şcolii. Printre cele mai importante realizări ale primarului din Lăpuşata se numără asfaltarea drumurilor comunale, iar pentru următorul mandat are în plan extinderea reţelei de apă şi canalizare, modernizarea infrastructurii rutiere, dar şi înfiinţarea rețelei de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de 22 de kilometri, proiectul fiind depus în ianuarie 2020 la Ministerul Dezvoltării.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *