La Tetoiu, Viorel Herăscu vrea gaz metan în comună, cu bani europeni

Noul primar al localităţii Tetoiu, Viorel Herăscu a demarat primele proceduri pentru ca, în următoarea perioadă, localitatea să beneficieze de gaz. Proiectul este o mană cerească pentru întreaga zonă: Lăpuşata , Roşiile şi Tetoiu, fiindcă oamenii au început sa se plângă după ce costul lemnelor de foc a crescut foarte mult în ultima perioadă. Astfel, în prezent se reface documentaţia proiectului iniţial pentru a fi depus în vederea accesării fondurilor europene:

„Avem în plan introducerea gazelor naturale cu bani europeni. În acest sens s-a făcut iniţial un proiect pentru accesarea fondurilor guvernamentale şi vrem să schimbăm finanţarea acestui proiect cu bani europeni. Prin urmare, trebuie să ne mişcăm repede, până pe data de 17 decembrie trebuie să facem un nou studiu de fezabilitate. Se face această modificare fiindcă întocmirea unui proiect pentru fonduri europene implică o mai amplă documentaţie. Prin acest proiect vom introduce în cadrul proiectului inclusiv racordarea tuturor cetăţenilor la reţea până la limita de proprietate, pentru că proiectul a fost făcut doar pentru linia principală, nu şi pentru străzile colaterale”, a punctat noul primar al localităţii Tetoiu, Viorel Herăscu.

Primarul Viorel Herăscu are nevoie de sprijinul localnicilor pentru a atrage fonduri europene în localitate

Primarul comunei Tetoiu face apel către cetăţeni să se alăture eforturilor sale de a obţine fonduri europene în vederea înfiinţării sistemului de distribuţie a gazelor naturale în localitate. „Noi suntem într-o asociaţie cu localitățile Roşiile şi Lăpuşata şi, în acest sens, avem nevoie de la cetăţeni de contracte ferme în ceea ce priveşte racordarea la reţea. Numărul de contracte ale cetăţenilor aduce şi punctaj proiectului, fiindcă am înţeles că, dacă avem aproximativ 600 de contracte, proiectul va primi astfel 20 de puncte. În acest sens vom lua casă cu casă, vom merge din poată în poartă, le spunem oamenilor ce vrem să facem, iar oamenii trebuie să înţeleagă, fiindcă cei care ulterior se vor răzgândi, vor trebui să plătească”, a punctat noul primar al localităţii Tetoiu, Viorel Herăscu. 

Aşadar, în acest moment, tot ce trebuie să facă locuitorii din Tetoiu este să semneze acordul pentru a putea beneficia de acest proiect. Această acceptare de principiu este una dintre principalele condiţii impuse în accesarea fondurilor europene cu privire la branşarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale. Drept urmare, în scopul de a primi banii europeni necesari implementării proiectului, în perioada imediat următoare primarul Viorel Herăscu se va deplasa la domiciliul fiecărui locuitor, pentru a încheia cu cei care doresc să se branşeze un contract de principiu.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *