Spitalul Mihăești, modernizat printr-un proiect european de 2,7 milioane de lei

Săptămâna trecută, la Consiliul Județean Vâlcea s-a semnat un nou proiect de finanțare prin care va fi modernizat Spitalul de la Mihăești. Valoarea finanțării este de 2,7 milioane de lei și nu va costa nimic administrația județean. „Am semnat un nou contract de finanțare europeană pentru dotarea cu aparatură și echipamente medicale a Spitalului Mihăești. Valoarea proiectului este de aproximativ 2,7 milioane de lei și presupune crearea unor spații medicale mobile de triaj, diagnostic și tratament pentru pacienții suspecți de infecție cu virusul SARS-CoV-2. Prin proiect, se vor achiziționa echipamente medicale necesare pentru dotarea secţiilor spitalului și vor fi decontate cheltuielile cu achiziționarea de materiale de protecție și dezinfectanți. Proiectul face parte dintr-un program mai amplu al Consiliului Județean Vâlcea, de sprijinire a sistemului sanitar vâlcean, în cadrul căruia a fost solicitată finanțare europeană pentru toate spitalele vâlcene, în valoare de peste 3,5 milioane de euro. Este foarte important ca această perioadă grea să fie trecută în condiții de siguranță, dar mă gândesc și la pacienți, pentru că aceste aparate îi vor ajuta efectiv. Important este că toți acești bani vin fără nici un cost pentru vâlceni”, a afirmat Constantin Rădulescu, președintele Consiliului Județean Vâlcea.

Prin acest proiect se va achiziționa aparatură necesară în aceste condiții, de pandemie, echipament de protecție și dezinfectanți. Andreea Popescu, director general adjunct al Consiliului Județean Vâlcea afirmă că banii vor fi folosiți pentru a se achiziționa în primul rând aparatură performantă pentru spital. „La Mihăești se vor achiziționa echipamente de diagnoză și tratament, constând în analizoare, electrocardiografe, monitoare pentru funcții vitale, inclusiv paturi electrice, dar și echipamente de protecție, foarte importante în această perioadă. De asemenea, prin proiect se vor deconta și cheltuielile  e care spitalul le-a făcut în această perioadă pentru echipament de protecție, 13 milioane de euro, dar și cheltuielile aferente celor 13 containere care vor asigura triajul și tratamentul pentru bolnavii de covid”.     

Constantin Rădulescu atrage atenția că instituția pe care o conduce se va putea dezvolta doar prin menținerea ritmului susținut de atragere a fondurilor europene: „Trebuie să fim în continuare cei care vom atrage fonduri europene, cei care vom atrage cele mai bune spitale, să rămânem campioni la atragerea de fonduri europene. Așteptăm bugetul pentru anul viitor, Guvernul care va veni trebuie să ne spună nouă, celor din administrație că s-a terminat cu politica, și începe administrația”, a afirmat acesta.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *