Spitalele din Județul Vâlcea și drumurile județene vor avea parte de investiții mari în anul 2021

La ședința Consiliului Județean din data de 22 decembrie 2020, organizată în mediul online, s-au votat rectificările de buget, care cuprind secțiunile de dezvoltare și funcționare ale județului Vâlcea pentru anul 2021.

În total, pentru secțiunea de dezvoltare sunt rectificați 66.643.587,00 lei și pentru funcționare 18.404.850,00 lei.

Drumurile publice

Proiect important de reabilitare și modernizare în valoare de 4.322.600 de lei se va realiza pe DJ 643B, între: Băbeni Oltețu – Colelia – Pietroasa – Valea Mare – Drăganu – Ciocănari – Zăvoieni – Vârleni – Stănești – Măciuca – Cermegești – Chirigești – Bărbărigeni – Roești.

De asemenea, pe DJ 701D Ciunget-Latorița-Galbenu se va reface platforma de drum și se vor amenaja podețe și ziduri de sprijin. Investitiția fiind în valoare de 21.765 lei.

Multe alte trasee de Drum Județean sunt trecute ca obiective de investiții pe planul bugetar pentru anul 2021 de către Consiliul Județean Vâlcea.

Sistemul sanitar

La centrul de Abilitare și Reabilitare pentru Persoane Adulte cu Dizabilități Măciuca se va instala un sistem de supraveghere audio.

La Spitalul Județean de Urgență Vâlcea, în corpurile C5 și C6, secțiile vor fi modernizate și dotate cu suma de 72.120 lei. De asemenea, spitalul va avea parte din anul viitor de un aparat EKG.

La Mihăești, 700.00 de lei vor fi investiți în modernizarea Ambulatoriului din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie „Constantin Anastasafu” Mihăești.  De asemenea, spitalul va fi dotat cu containere tip anticameră de mai multe tipuri: salon, hol de acces sau spațiu de decontaminare.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *