Landor Moşteanu: „Proiectul de gaze este primordial anul acesta şi în următorul an, până când se va finaliza”

Primăria Nicolae Bălcescu a pregătit proiect pentru branşarea localităţii la gazele naturale. Pentru a-şi maximiza şansele la atragerea finanţării privind branşarea localităţii la conducta de gaze, administraţia locală condusă de primarul Landor Moşteanu face parte dintr-o asociaţie de dezvoltare intercomunitară împreună cu localităţile Milcoiu şi Dănicei, iar racordarea se va face din conducta care trece prin localitatea Goleşti. Primarul declară că proiectul este într-un stadiu incipient, se fac măsurătorile şi cadastrarea drumurilor. Este optimist, şi îşi doreşte înfiinţarea sistemului de alimentare cu gaze în localitate fiindcă este extrem de important pentru comunitate, traiul ar deveni mult mai confortabil, fără grija lemnelor pentru foc. Viceprimarul Vicenţiu Orăşanu spune că sătenii abia aşteaptă să aibă gazul la poartă, pentru că lemnele de foc sunt tot mai puţine şi, implicit, tot mai scumpe.

„Proiectul se va finanţa cu bani europeni şi, pentru a absorbi aceşti bani trebuie să îndeplinim condiţiile impuse în programe care sunt destul de drastice. Cert este că avem nevoie urgentă de racordarea localităţii la reţeaua de gaze. Acest proiect este primordial şi anul acesta şi următorul an, probabil şi în 2023. Până când se va finaliza, va fi proiectul principal pentru noi”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Vicenţiu Orăşanu: „La capitolul drumuri asfaltate suntem printre cei mai slabi, suntem codaşi, aici este problema noastră”

Asfaltarea drumurilor comunale este de asemenea prioritară pentru primar. Administraţia locală din Nicolae Bălcescu pregăteşte proiecte pentru modernizarea infrastructurii rutiere. „La capitolul drumuri asfaltate suntem printre cei mai slabi, suntem codaşi, aici este problema noastră. În acest sens ne-am dori să realizăm cât mai mult. Dacă, într-un mare procent localitatea are accesibilitate la apă şi canalizare, un lucru extraordinar de bun, infrastructura rutieră lasă de dorit. În plus mai avem foarte multe drumuri neintabulate şi acest lucru facem acum: intabulăm  toate drumurile comunale, aceasta este prioritatea noastră zero, pentru ca apoi să putem face documentaţiile necesare unui proiect în vederea accesării fondurilor”, a precizat viceprimarul Vicenţiu Orăşanu.

Administraţia locală are depuse două proiecte la Compania Naţională de Investiţii. Unul este pentru asfaltarea drumului din zona Valea Ursului, pe o lungime de 4,7 kilometri, un drum care face legătura cu localitatea Dănicei. Cel de-al doilea proiect este pentru asfaltarea drumurilor comunale în satul Ginerică, în satul Dosul Râului şi în satul Valea Viei, însumând o lungime de 11 kilometri. Ambele proiecte au trecut de lista de sinteză: „Primul pas a fost bine făcut, dar nu ne culcăm pe urechea aceasta. Împreună cu viceprimarul Vicenţiu Orăşanu vom face potecă la Bucureşti şi sigur vor reuşi, fiindcă localitatea are nevoie de asfalt pe drumuri”, a precizat primarul localităţii Nicolae Bălcescu, Landor Moşteanu.

Localitatea Nicolae Bălcescu beneficiază de apă şi canalizare în procent de 70%. Viceprimarul Vicenţiu Orăşanu spune că au în plan construirea încă unui bazin de apă, pentru a acoperi necesarul de debit al reţelei.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *