Măsuri de relaxare noi pentru județul Vâlcea

Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (#CJSU) Vâlcea, întruniți în ședință extraordinară la ordinul prefectului Sebastian Fârtat, au aprobat în data de 21 mai 2021, noi măsuri în vederea gestionării pandemiei de în județ, ca urmare a modificării ratei de incidență cumulată a cazurilor de îmbolnăvire în ultimele 14 zile în anumite localități.

Astfel, potrivit Hotărârii CJSU Vâlcea nr. 32/2021, începând cu data de 24 mai 2021, ora 00:00, în funcție de incidența înregistrată în fiecare localitate, autoritățile locale, operatorii economici și persoanele fizice și juridice din județ, vor pune în aplicare prevederile Hotărârii Guvernului nr. 531/10.05.2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 mai 2021, modificată și completată prin Hotărârea Guvernului nr. 550/14.05.2021. Conform acestor prevederi, interdicția de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei pe timp de noapte, precum și restricțiile de funcționare a operatorilor economici publici și privați au fost eliminate pentru toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire în ultimele 14 zile este sub 4/1.000 de locuitori. De asemenea, purtarea măștii de protecție nu mai este obligatorie în toate spațiile publice deschise, potrivit deciziei membrilor CJSU Vâlcea, în județ, masca de protecție fiind în continuare necesară la locul de muncă și în spațiile publice cu potențial de aglomerare cum ar fi: piețele, târgurile, bâlciurile, talciocurile, stațiile de transport în comun, mijloacele de transport în comun, spațiile comerciale, sălile de așteptare, gările, autogările și spațiile de comerț pentru produse meșteșugărești și artizanale. Decizia va rămâne în vigoare până când rata de incidență cumulată a cazurilor noi de îmbolnăvire în ultimele 14 zile din județ va scădea sub 0,5/1.000 de locuitori, iar gradul de vaccinarea în județ va fi de cel puțin 30% din populația eligibilă.” a declarat Instituția Prefectului Vâlcea.

Doar trei localități cu o rată de incidență de peste 3/1.000 de locuitori.

​”În prezent, în județul Vâlcea, sunt trei localități (Glăvile, Ștefănești și Roești) care au o rată de incidență de peste 3/1.000 de locuitori, activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul clădirilor și cea a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc din aceste localități urmând să fie suspendată.” a declarat Instituția Prefectului Vâlcea.

În celelalte 86 de localități din județ se înregistrează rate de incidență sub 3/1.000 de locuitori și vor aplica măsurile prevăzute în HG nr. 531/2021, modificată și completată prin HG nr. 550/2021, respectiv:

• permiterea funcționării sălilor de sport/fitness la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei sprafețe de 7 mp/persoană sau la 70% din capacitatea spațiului și asigurarea unei suprafețe de 4 mp/persoană dacă toate persoanele prezente în sală sunt vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 și au cel puțin 10 zile de la efectuarea rapelului;

• permiterea funcționării restaurantelor și cafenelor situate la interior, precum și a teraselor în intervalul orar 05.00 – 24.00 la 50% din capacitatea spațiului sau la 70% din capacitate dacă toate persoanele sunt vaccinate împotriva COVID-19 și au cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, prezintă rezultat negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore;

• permiterea funcționării operatorilor economici licentați în domeniul jocurilor de noroc la 50% din capacitatea maximă a spațiului;• permiterea organizării în aer liber de spectacole, concerte, festivaluri pubilce și private sau a altor evenimente culturale, cu participarea a cel mult 500 de persoane.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *