Proiecte noi şi realizări la Goleşti: apă, canalizare, drumuri asfaltate

La o aruncătură de băţ de municipiu, comuna Goleşti este în plină dezvoltare. Se fac extinderi la reţeaua de apă, se construiesc poduri, se fac planuri şi se întocmesc proiecte pentru înfiinţarea reţelei de canalizare, modernizarea şi extinderea şcolii, amenajarea unei baze sportive, şi, prioritar, asfaltarea drumurilor comunale.

La doar 6 luni de la preluarea mandatului, cunoscând munca în administraţie de când era viceprimar, Adrian Mitrache a preluat din mers totul. Acum primarului îi este uşor să se ocupe de administrarea comunei, ştiind ce este necesar şi prioritar pentru comunitate.

Cert este că astăzi, Goleştiul are una dintre cele mai eficiente administraţii, şi asta fiindcă administraţia locală a reuşit să câştige şi să depună proiecte pentru cele mai mari investiţii de care avea nevoie localitatea.

„Cu bani pentru situaţii de urgentă am primit fonduri pentru construirea podului peste pârâul Sâmnic, în punctul Ruginoasa, satul Tulei-Câmpeni. Podul fusese distrus de apă, iar acum lucrarea este în procent de 80% realizată. Este o lucrare trainică. Se fac lucrări şi cu bani din bugetul local, ceea ce este un lucru extraordinar, fiindcă nici mie nu îmi vine să cred că se poate aşa ceva. După atâţia ani de aşteptare se mişcă lucrurile în sensul acelor ceasornicului meu, adică spre bine. Cu bani din bugetul local am luat o tocătoare pentru resturi vegetale, pe care o putem ataşa la braţul de la buldoexcavator. Pentru partea de canalizare am făcut o investiţie, care cred că este destul de importantă, dar ne ajută şi pe viitor, dacă facem ridicările topografice pentru cele 7 sate în care avem alimentare cu apă. Prin urmare, pregătim studiile de fezabilitate pentru introducerea reţelei de canalizare. Proiectul de canalizare este prins pentru înfiinţarea reţelei pe o lungime de 41 de kilometri. Tot din bugetul local am alocat bani pentru extinderea reţelei de alimentare cu apă în cele trei sate care nu aveau, şi tot din bugetul local vom asfalta trei străzi care ies la drumul naţional. Aceste drumuri trebuie asfaltate urgent, pentru că, de fiecare dată când plouă vin aluviunile în stradă, măturând toată piatra pe care noi o punem. Vom asfalta aceste trei străzi şi vom introduce conducta de canalizare în pământ, chiar dacă nu este introdusă deocamdată canalizarea, fiindcă nu este corect ca mai apoi să se spargă asfaltul”, a precizat primarul localităţii Goleşti, Adrian Mitrache.

Prioritară pentru administraţia locală este înfiinţarea reţelei de canalizare, apoi asfaltarea drumurilor comunale. La Compania Naţională de Investiţii, Adrian Mitrache a depus un proiect de asfaltare pe o lungime 8,35 kilometri pentru care trebuie să semneze contractul de finanţare şi un altul pentru modernizarea, reabilitarea şi extinderea şcolii din satul Popeşti.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *