Te pregătești de o excursie în țară? Iată ce trebuie să faci dacă pleci cu autocarul!

Organizarea unei excursii poate fi o adevărată provocare sau un moment de bucurie, în funcție de cum privești lucrurile. Dacă ți-ai luat bilet la autocar și ești gata de o călătorie în țară, ar fi bine să ai în vedere câteva sfaturi care îți vor simplifica munca și pregătirile. Iată ce trebuie să faci înainte de a porni la drum cu autocarul.

Cum să te organizezi pentru o excursie cu autocarul!

Pregătește-ți bagajul, în funcție de numărul zilelor de vacanță

O excursie de o zi nu necesită prea multe lucruri și bagaje ticsite. Însă, dacă ai de gând să stai mai mult de atât, atunci ar fi indicat să faci o lista cu tot ce ai nevoie. 

Pe lângă haine, nu uita să adaugi periuța și pasta de dinți, deodorantul, încărcătorul de telefon și câteva cărți pentru drum.

Și dacă totuși nu te poți despărți de muncă pentru câteva zile, îți poți pregăti și laptopul, pentru a fi pe faza pentru orice fel de urgență.

Verifică regulile de călătorie ale firmei de transport alese

Un alt aspect important pe care ar trebui să îl ai în vedere înainte să pleci la drum este legat de regulile de călătorie. Este posibil ca o firma de transport de persoane să aibă diverse protocoale pe care ar fi bine să le verifici înainte de drum. Pe Tabitatour.ro poți găsi infomatii despre autocarele din dotare, dar și regulile de călătorie.

Lasă totul în regulă acasă

Chiar dacă este recomandat să fii discret în ceea ce privește călătoriile, este indicat totuși să anunți un prieten de plecarea ta și să te asiguri că, în caz de ceva, are cine să te ajute, acasă. 

Dacă ai animale de companie pe care nu le poți lua cu tine, atunci este clar că trebuie să lași cheia unui vecin apropiat care să aibă grijă de ele.

Nu uita să verifici gazele, apa și prizele înainte de plecarea ta în excursie.

Pune ceasul să sune și du-te la autocar cu cel puțin o ora mai devreme

Dacă excursia începe dis de dimineață, atunci este clar că trebuie să pui alarma telefonului și să îți calculezi timpul necesar pentru pregătirea de dimineață. Este chiar recomandat să ajungi la autocar cu cel puțin cu o ora înainte, pentru a avea siguranța că totul este în regulă.

Actele de călătorie necesită verificări înainte de plecarea în excursie, astfel că, se pot forma cozi în fața autocarului. Încearcă să eviți aglomerația și să vii la timp la locul de plecare al turiștilor.

Pregătește-ți itinerariul și notează punctele de interes

Chiar dacă drumul cu autocarul durează câteva ore, acest lucru nu înseamnă că nu îți poți pregăti itinerariul. Este posibil ca excursia să aibă parte de câteva popasuri sau vizite interesante, așa că, informează-te din timp și pregătește-te de călătorie, cu detalii, hărți și alte lucruri utile.

Așadar, se poate spune că pregătirea unei excursii cu autocarul implică atenție și câțiva pași esențiali de care ar trebui să ții cont pentru o vacanță de neuitat. Nu strică să pui pe lista lucrurile pe care trebuie să le faci înainte de plecare, pentru a te asigura că iei tot ce trebuie de acasă.

Sursă Foto: Shutterstock.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *