Tu ai pielea pregătită de vacanță? Iată ce trebuie să faci pentru a te bucura de soare!

Pielea este foarte sensibilă și trebuie îngrijită corespunzător. Indiferent dacă dorești să te bronzezi sau doar să te bucuri de valuri, mersul la plajă este periculos dacă nu șții să te protejezi de razele ultraviolete. Este necesar să știi câteva lucruri pentru ca vacanța ta să fie perfectă și să nu ai parte de niciun disconfort.

Iată aspectele de care să ții cont atunci când mergi la plajă!

  1.  Poartă haine din materiale adecvate

Există preconcepția că vara trebuie să porți doar haine albe sau viu colorate, lucru ce nu este în totalitate adevărat. Mult mai importante decât culoarea hainelor sunt materialul și grosimea. Unele materiale absorb razele UV, în timp ce altele le reflectă, astfel intensificându-le. Evită pe cât posibil bumbacul sau mătasea artificială și optează pentru o bluză din poliester sau in. Optează pentru materiale mai groase precum denimul, întrucât razele UV nu pătrund atât de ușor prin acesta. Ai grijă și între ce ore decizi să te expui la soare, fiind periculos să faci acest lucru în intervalul orar 10-15, deoarece soarele își atinge potențialul maxim în acea parte a zilei.

  1. Nu pleca niciodată fără cremă de protecție

Crema de protecție este cea mai eficientă modalitate de a te proteja de soare, aceasta lăsându-te totodată să ai un bronz frumos, natural și sănătos. Alegerea unei creme potrivite este esențială, așa că trebuie să știi exact cum să te decizi asupra ei. Recomandat este să alegi o loțiune bio, în special când vine vorba despre utilizarea ei asupra bebelușilor sau a copiilor. Dacă dorești o astfel de cremă, descoperă aici cele mai bune loțiuni de protecție solară de la Prova.ro, care îți vin în ajutor pentru ca tu și familia ta să va bucurați de o vară perfectă. 

Trebuie să ai în vedere și factorul de protecție solară(FPS sau SPF). Acesta reprezintă capacitatea unui produs de absorbție a razelor UV. Cu cât are SPF mai mare, cu atât și protecția solară este mai ridicată. Valorile pentru FPS variază între 6 și 50+.  Optează pentru produse cu factorul de protecție peste 30 și nu uita de zonele foarte sensibile și ușor de trecut cu vederea, cum ar fi buzele. Cu atât mai mult ele au nevoie de o protecție solară eficientă. 

  1. Optează pentru ochelari de protecție UV și pălării cu boruri largi

Pe lângă hainele potrivite și loțiunea de plajă, ai nevoie de câteva accesorii care să îți ofere o protecție suplimentară, făcându-te în același timp să arăți minunat într-o zi toridă de vară. Radiațiile ultraviolete îți afectează și vederea, astfel că este extrem de necesar să îți protejezi ochii. Alege lentilele cu protecție UV, întrucât ochelarii de soare cu lentile normale te apără de soare, însă nu cât ar trebui. Dacă ai posibilitatea, alege ochelari supradimensionați, care să îți acopere cât mai bine ochii. În ceea ce privește pălăria, poartă una care să aibă bor mare, pentru a-ți ține fața departe de soare. Pălăriile îți apără scalpul și părul, deci alege una fără găuri. 

Așadar, dacă dorești să ai parte de o vacanță fără arsuri solare sau alte probleme ale pielii, aplică aceste sfaturi și cu siguranță te vei putea bucura de vară.

Sursă foto: Pexels.com

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *