Primarul Dorel Ancuţa, optimist după un an de mandat: „A fost un an cu realizări”

Într-un an în care nu a fost lansat nici un program de finanţare, la Sălătrucel s-au făcut eforturi mari pentru a se realiza proiecte cu fonduri din bugetul local, pentru a pregăti terenul pentru investiţii noi şi pentru a repara drumurile şi a schimba în primul rând starea infrastructurii locale. După primul an de mandat al primarului localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa, acesta spune că scopul său rămâne acela de a fi aproape de comunitate şi ţine să reafirme susţinerea şi deschiderea către toţi cei care vin cu propuneri constructive pentru dezvoltarea localităţii. Împreună cu colegii săi din primărie, Dorel Ancuţa căută permanent soluţii pentru a face localitatea mai frumoasă:

„A fost un an cu realizări. În ciuda faptului că nu au fost programe de finanţare deschise am realizat tot ceea ce ne-am propus. Am reuşit să facem pragul de colmatare de la Miu şi s-a refăcut puntea de la Cerneşti. Am făcut proiect tehnic pentru consolidarea punţii de la Hudubăeşti, investiţie unde în prezent lucrările sunt în procent de 60% realizate. S-au pietruit ca la carte 4,5 kilometri de drumuri de pământ. Pe aceste tronsoane de drum s-au făcut inclusiv şanţurile de scurgere a apei. Lucrările pentru pietruirea acestor drumuri sunt recepţionate. Avem în lucru construirea lângă stadion a unui terenul sintetic care, în această săptămână, se va finaliza. Încep şi lucrările de amenajare a unui loc de joacă pentru copii, iar la Compania Naţională de Investiţii avem depus proiectul pentru modernizarea, dotarea şi extinderea şcolii, a căminului cultural şi dispensarului uman din localitate. Toate sunt instituţii extrem de importante pentru localitate şi consider că se va lua în considerare acest proiect la finanţare. Proiectul pentru modernizarea, consolidarea şi dotarea şcolii este prioritar, prin urmare voi continua să identific fonduri şi pe alte programe de finanţare. În acest sens mă voi îndrepta spre fondurile europene prin PNRR sau spre granturile norvegiene, dar acest lucru se va întâmpla numai dacă se vor deschide axe de finanţare în acest sens. Mi-am propus să avem în localitate o şcoală cum puţine sunt în judeţ, şi acest lucru se va întâmpla fiindcă scopul meu rămâne acela de a fi aproape de comunitate şi de a dezvolta localitatea”, a precizat primarul localităţii Sălătrucel, Dorel Ancuţa.

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, administraţia publică locală din Sălătrucel a depus un proiect privind asfaltarea drumurilor comunale pe o lungime de 8 kilometri. În acest proiect este cuprins un drum important pentru comunitate, care face legătura între satele Şerbăneşti şi drumul judeţean, fiind o cale de traversare a localităţii. Drumul străbate două sate, fiind o variantă ocolitoare. Un alt proiect pe care administraţia locală îl are făcut este pentru extinderea sistemului de apă şi canalizare. Primarul spune că pentru acesta intenţionează să acceseze fonduri europene prin PNRR.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *