Impact Real

Un ziar aproape de oameni
La Pietrari, primarul Nicolae Moraru a dat întâietate educaţiei

Şcoala din centru localității Pietrari s-a demolat, în locul ei se ridică o nouă clădire cu parter şi etaj care va găzdui şase săli de clasă. Ataşată de această clădire se va construi şi o sală de educaţie fizică de dimensiuni mici, va fi practic o clasă mai mare, ne spune primarul Nicolae Moraru, unde copiii îşi pot desfăşura orele de sport. În tot acest timp, copiii din această şcoală îşi desfăşoară activitatea într-o altă locaţie. Pentru construirea noii şcoli administraţia locală a atras fonduri guvernamentale prin PNDL-2, iar lucrările se vor finaliza în toamna acestui an. Primarul din localitate are în plan și construirea unei biblioteci. Spune că astfel de investiţii vor fi finanţare printr-un program pilot. În zona târgului se construieşte şi o sală de sport, un proiect cu fonduri atrase prin Compania Națională de Investiții care se va finaliza în vara anului viitor.

La Pietrari, primarul Nicolae Moraru a dat întâietate educaţiei. Aici copiii învaţă în celălalt corp al şcolii dotat cu table interactive, cu manuale virtuale şi cu sistem de proiecţie ultramodern, unde orele pot fi transmise în direct pe internet, pentru ca elevii care stau acasă din diverse motive să poată asista la ele:

„Dăm prioritate educaţiei şi asta se ştie. În localitate avem cei mai buni dascăli şi elevi cu rezultate foarte bune, copii recunoscuţi la nivel naţional. Fiindcă am avut oportunitatea am atras fonduri, iar în localitate vechiul corp al şcolii s-a dărâmat şi se construieşte din temelii o nouă şcoală şi un corp pentru sala de gimnastică. Sunt mândru de copii noştri, mulţi sunt elite la nivel naţional”, a precizat primarul Nicolae Moraru.

La CNI este depus şi proiectul pentru reabilitarea, extinderea şi modernizarea sediului primăriei, iar prin noul program guvernamental Anghel Saligny, un proiect pentru modernizarea drumurilor comunale pe o lungime de 16 kilometri. 

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *