Constantin Bărzăgeanu a scăpat comuna Mihăeşti de datorii

 Breaking News

Constantin Bărzăgeanu a scăpat comuna Mihăeşti de datorii

Constantin Bărzăgeanu a scăpat comuna Mihăeşti de datorii
februarie 27
21:20 2017

La Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu a moştenit în urmă cu cinci ani o primărie îngropată în datorii de peste 47,6 miliarde de lei vechi. În toată această perioadă primarul a strâns cureaua, iar astăzi situaţia obligaţiilor moştenite este stinsă: „Nu am fost niciodată atât de bucuros din punct de vedere financiar, prin faptul că am putut să începem şi noi un an fără datorii. Mai mult, avem un plus de 1,5 miliarde de lei, fond de rulment. Am tras de această datorie câţiva ani făcând economii, dar şi pentru că a dispărut contractul cu acea firmă, prin care am fost obligaţi să achiziţionăm servicii de deszăpezire de milioane de lei. Am redus, dar am şi modernizat iluminatul public cu leduri economice, dar şi prin faptul că m-am gândit de trei ori, înainte de a cheltui vreun leu”, spune primarul Constantin Bărzăgeanu.

 

Infrastructura şcolară reprezintă o preocupare pentru primarul din Mihăeşti

 

Constantin Bărzăgeanu a acordat o atenţie deosebită unităţilor de învăţământ. În prezent, la Mihăeşti funcţionează trei şcoli: şcoala din satul Măgura, care are şi personalitate juridică, şcoala din satul Buleta şi cea din Govora Sat. La capitolul de modernizare a şcolilor din localitate s-au construit din temelii două grădiniţe moderne, cu fonduri de la Banca Mondială. Noile locaţii au fost ridicate după un proiect tip la nivel naţional şi au spaţii generoase în sălile de curs, grupuri sanitare proprii pentru fiecare dintre grupe şi pentru educatori dotate cu toalete adecvate, chiuvete şi chiar cu duşuri, spaţii pentru personalul auxiliar şi altele pentru depozitarea alimentelor. Totodată, „micuţii” beneficiază de mobilier, jucării şi materiale didactice, iar în curtea exterioară este amenajat un adevărat „rai al copilăriei”, un minunat spaţiu de joacă: „Ne-am străduit destul de mult să modernizăm toate unităţile de învăţământ, mai ales şcoala ridicată în centrul comunei, pe locul unde, în urmă cu puţin timp, copiii învăţau într-o locaţie mult prea veche, care stătea să cadă. Acolo învaţă de doi ani două grupe de preşcolari. Proiectul locaţiilor s-a concretizat în urma zecilor de drumuri pe la uşile ministerelor, deoarece copiii din satele Govora şi Buleta nu aveau grădiniţă. Astăzi, ambele locaţii sunt mândria mea. Fiecare proiect este important pentru mine, însă aceste două unităţi de învăţământ sunt proiectele mele de suflet. Pe lângă dotările pe care le au am pus flori, steaguri, bannere, dar şi camere de supraveghere pentru interior şi exterior. Am făcut toate aceste lucruri cu scopul de a-i atrage pe copii, şi am reuşit. Înainte de a deschide porţile acestei locaţii am ascultat dorinţele copiilor, desenând pe fiecare perete personajele din desenele animate îndrăgite de ei. Anul acesta, cu bani din bugetul local vom realiza izolarea termică a şcolilor, iar prin Compania Naţională se va construi o nouă sală de sport”, a mai declarat primarul Constantin Bărzăgeanu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...