Apă şi canalizare pentru locuitorii comunei Goleşti

 Breaking News
  • No posts were found

Apă şi canalizare pentru locuitorii comunei Goleşti

Apă şi canalizare pentru locuitorii comunei Goleşti
februarie 28
07:40 2017

La Goleşti, administraţia locală a întocmit documentaţia proiectului în vederea continuării extinderii reţelei de apă, dar şi a înfiinţării reţelei de canalizare, proiect pe care îl va depune în această perioadă la Ministerul Dezvoltării. Primarul speră, mai mult ca niciodată că, de această dată, Guvernul va înţelege, după 27 de ani de la Revoluţie necesitatea apei, dar şi a canalizării într-o localitate aşezată la nici 7 kilometri de municipiu.

„Proiectul cuprinde o nouă înfiinţare a reţelei pe o lungime de 26 de kilometri, deoarece puţul existent nu putea face faţă. Pentru această nouă investiţie vom executa alte noi foraje. Pe vechea reţea de apă până în prezent avem 170 de branşări din cele 800 de gospodării existente”, afirmă primarul Dumitru Ropină. Proiectul înfiinţării reţelei de canalizare se va realiza pe o lungime de 36 de kilometri: „Vom executa canalizarea pe cei 10 kilometri acolo unde avem deja reţea de apă, la care se mai adaugă alţi 26 de kilometri. Ambele reţele vor cuprinde satele Popeşti, Gibeşti, Opăteşti, Giurgiuveni şi Vătăşeşti. Canalizarea va fi un proiect destul de amplu, ca şi reţeaua de apă, de care întreaga comunitate are nevoie. Este inadmisibil ca o localitate la nici măcar 7 kilometri de municipiu să trăiască ca în Evul Mediu, fără apă şi fără canalizare, iar pe drumuri să tot punem piatră, după fiecare ploaie. Guvernul trebuie să înţeleagă, o dată pentru totdeauna, că nu se mai poate aşa. Avem proiecte întocmite, documentaţii care au costat bani luaţi din visteria bugetului local, şi consider că a venit vremea să îşi întoarcă faţa şi către localităţile mici şi amărâte. În toţi aceşti ani s-au pompat bani în localităţile recomandate, iar proiectele noastre declarate eligibile au stat la dospit, din varii motive. Comunitatea nu mai vrea şi nu mai acceptă să audă nici un fel de scuze. Mulţi şi-au făcut fântâni şi, pentru că nu au canalizare, dar nici posibilitatea să îşi facă fose, deversează apa menajară în şanţ. În situaţia aceasta, Prefectura amendează Primăria iar noi, administraţia locală, suntem nevoiţi să respectăm legiuitorul. Pentru viitor ne rămâne satul Poeniţa fără apă şi canalizare, pentru care vom fi nevoiţi să facem un nou proiect de iniţiere a reţelei”, este de părere primarul comunei Goleşti, Dumitru Ropină.

 

Primarul, supărat pe constructorul reţelei de apă

 

Dumitru Ropină este supărat pe constructorul reţelei de apă, deoarece lucrările nu sunt de calitate şi le-a cerut reprezentanţilor firmei respective să treacă la treabă şi să execute lucrarea „ca la carte”. Ropină îi reaminteşte constructorului că asigurarea acestui contract trebuie să aibă răspunderea, lucrului bine făcut. În caz contrar, recepţia finală nu va fi semnată: „La vechea reţea de apă avem probleme, în sensul că unele gospodării care s-au branşat nu au apă, deoarece a îngheţat conducta, ceea ce consider că nu este normal. În situaţia aceasta nu am semnat recepţia finală a lucrărilor şi nu o voi semna. Constructorul trebuie să vină în localitate pentru a reface lucrarea, deoarece sunt porţiuni din reţea care nu sunt izolare. Din punctul meu de vedere, nu sunt specialist, dar pe întreaga reţea s-a lucrat fără responsabilitate. Consider că un constructor cu experienţă nu ar putea niciodată să lase o conductă neizolată, la suprafaţă. Contractul s-a semnat, şi asta însemnă o responsabilitate pe care trebuie să o respecte”, a mai declarat primarul din Goleşti.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...