Asfalt pe drumurile comunale din Tetoiu

 Breaking News

Asfalt pe drumurile comunale din Tetoiu

Asfalt pe drumurile comunale din Tetoiu
februarie 28
07:57 2017

La Tetoiu, lucrările pentru asfaltare a drumurilor comunale sunt prioritare, şi asta pentru că, în opinia primarului Lucian Antonie, toate comunele din jurul localităţii şi-au asfaltat drumurile ca-n palmă, în timp ce comuna pe care o păstoreşte a rămas în urmă. În acest sens, încă din anul 2012 a fost depus un proiect la Ministerul Dezvoltării pentru modernizarea drumurilor comunale, care a fost aprobat spre finanţare. Primarul speră că actualul Guvern va ţine cont de necesitatea proiectului şi va aloca fondurile necesare asfaltării drumurilor comunale: „Lucrările de asfaltare a drumurilor se vor executa pe drumurile comunale unde deja avem reţea de apă şi canalizare. Tot în această perioadă, în localitate se va construi un cămin cultural, prin Compania Naţională de Investiţii, un proiect crea a primit avizul favorabil. La şcoala din satul Băroiu este aprobată de asemenea finanţarea în vederea construirii unui grup sanitar în valoare de 1,3 miliarde de lei vechi”, a declarat primarul.

 

În acest an se vor finaliza lucrările la sistemul de alimentare cu apă

 

Proiectul este asigurat cu fonduri destinate pentru introducerea reţelei de apă şi canalizare, prin Ministerul Dezvoltării: „Reţea de apă avem în localitate pe o lungime de 28 de kilometri, iar valoarea proiectului este de un milion de euro. Pentru finalizarea lucrărilor avem toţi banii în cont, iar, în această primăvară vom face recepţia finală, urmând ca, mai apoi, să facem branşările la reţea”. Dacă la reţeaua de apă lucrările sunt realizate în procent de 99%, lucrându-se în prezent la staţiile de pompare, la racordurile şi branşările la energia electrică, la reţeaua de canalizare, din cei 8 kilometri prinşi în proiect abia s-a realizat un kilometru: „La canalizare lucrările sunt întârziate, dar constructorul mi-a promis solemn că anul acesta va veni cu două echipe la Tetoiu şi va termina reţeaua de canalizare. După finalizarea acestui proiect va exista un proiect de extindere a reţelei pe aproximativ 12 kilometri. Anul trecut s-au alocat 10 miliarde, iar acum am fost anunţat că se va încheia un nou act adiţional la contractul de finanţare pentru reţeaua de canalizare care ne va aduce încă 12 miliarde. Cu toate acestea nu vom finaliza lucrările, ar mai fi nevoie de încă 12 miliarde de lei vechi. Pentru extinderea reţelei de canalizare nu vom duce reţeaua pe toate coastele pe unde am dus apa, dar cel puţin 20 de kilometri de canalizare tot vom face”, ne-a declarat primarul din Tetoiu, Lucian Antonie.

 

Programele europene rămân un vis, la Tetoiu

 

Primarul din Tetoiu se confruntă în această perioadă cu o problemă serioasă: programele Uniunii Europene pentru finanţarea proiectelor de dezvoltare rămân, în opinia sa în continuare un vis. Acestea sunt generoase doar pe hârtie, dar destul de greu de accesat în realitate, din cauza regulilor birocratice impuse, care au mai mult rolul de a încurca, decât de a ajuta. Primarul afirmă că este imposibil să atragă fonduri europene în localitatea pe care o conduce. Pentru a putea finanţa orice proiect trebuie sa îndeplinească anumite criterii de eligibilitate dar, înainte de toate, trebuie sa îndeplinească o serie de criterii care trebuie verificate de la început, înainte de a începe demersul de accesare a fondurilor. Altfel, solicitanţii riscă să primească un răspuns negativ. Una dintre condiţii, pe lângă altele, destul de drastice, impuse de programele Uniunii Europene este faptul că şi localitatea Tetoiu, ca şi majoritatea localităţilor mici nu au un număr suficient de locuitori, foarte multe dintre comune nereuşind astfel să obţină fonduri pentru derularea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii, a reţelelor de drumuri, de apă şi canalizare.

Claudia ŞCHIOPU

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...