Fonduri europene pentru drumurile de tarla din Ştefăneşti

 Breaking News
  • No posts were found

Fonduri europene pentru drumurile de tarla din Ştefăneşti

Fonduri europene pentru drumurile de tarla din Ştefăneşti
februarie 28
09:49 2017

Administraţia locală din Ştefăneşti se poate lăuda cu asfaltarea tuturor drumurilor comunale, investiţii care s-au realizat pe perioadă a două mandate. Mai mult, primarul Alexandru Uţă spune că şi drumurile de tarla din localitate se vor moderniza în următoarea perioadă. Un alt proiect important pentru comunitate va fi reabilitarea Şcolii „Teodor Bălăşel”, un obiectiv prioritar pentru acest mandat: „Pot spune doar că, după două mandate sunt mândru, pentru că am realizat tot ce mi-am propus în procent de 90%. Dacă va continua asfaltarea drumului judeţean, proiect pe care îl avem în derulare, voi putea spune că Ştefăneştiul este localitatea integral asfaltată, în timpul mandatelor mele. Nici măcar un centimetru de drum nu mai rămâne neasfaltat, iar, pentru drumurile de tarla, am în derulare un proiect pe care îl vom depune la finanţare cu fonduri europene, pe o lungime de 12,6 kilometri, având o valoare de un milion de euro. În schimb, şcoala trebuie urgent reabilitată, în primul rând acoperişul. Nu cred că voi identifica altă sursă de finanţare pentru acest obiectiv, în afară de bugetul local. Nu trebuie să lăsăm ca o asemenea şcoală să se prăbuşească. În fiecare an am intervenit cu reparaţii la clădire, dar ţiglele sunt măcinate de ploaie, îngheţ şi viscole, pentru că şcoala are peste 100 de ani vechime”, ne-a declarat primarul Alexandru Uţă.

 

Vechea şcoală din Şerbăneşti, transformată într-un club al copiilor

 

Pentru cealaltă şcoală, de la Şerbăneşti, primarul Alexandru Uţă a luat hotărârea în Consiliul Local să o reabiliteze cu fonduri din bugetul local şi cu oameni din localitate, care beneficiază de ajutor social. În locaţia proaspăt amenajată se va înfiinţa un club al copiilor din Ştefăneşti. Pentru copii, acest club va fi o alternativă fericită la petrecerea timpului, o şansă pentru a-şi descoperi talentele, un loc aparte de petrecere a timpului liber, într-un cadru bine organizat. „Am reabilitat Şcoala de la Şerbăneşti, cu toate că nu era funcţională, fusese închisă în urmă cu zece ani. Era o construcţie foarte veche, într-o stare deplorabilă, pe acoperiş se spărseseră ţiglele şi ploua în interior. În urma unui referat al domnului director Ilie Bucă, prin care a solicitat înfiinţarea unui club al copiilor, am luat hotărârea, în Consiliul Local, să reabilităm această şcoală. Cu bani foarte puţini din bugetul local şi cu ajutorul persoanelor care beneficiază de drepturile prevăzute de Legea nr. 416/2001, privind venitul minim garantat, am demarat lucrările. Am schimbat acoperişul, am pus geamuri şi uşi termopan, am refăcut tavanele şi pereţii, iar exteriorul va fi tencuit şi zugrăvit. Aici se va înfiinţa un club al copiilor, ţinând cont că în zona Şerbăneştilor au existat foarte mulţi lăutari, şi ne dorim să reluăm tradiţia cu un taraf şi reînfiinţarea formaţiei de căluşari”, ne-a declarat viceprimarul localităţii, Ilie Popescu.

 

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...