Proiecte îndrăzneţe, în acest mandat, la Şuşani

 Breaking News

Proiecte îndrăzneţe, în acest mandat, la Şuşani

Proiecte îndrăzneţe, în acest mandat, la Şuşani
februarie 28
07:22 2017
  • Printr-un parteneriat public-privat se va construi la Şuşani unul dintre cele mai mari centre de recuperare locomotorie din Oltenia

 

După trei mandate de experienţă în administraţia publică locală, Gheorghe Staiu a primit girul unui nou mandat de primar al localităţii, mandat pe care şi-l doreşte plin de investiţii care să asigure bunăstare cetăţenilor. Printre priorităţile din noul mandat se numără punerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă, construirea reţelei de canalizare, asfaltarea tuturor drumurilor de interes local, precum şi construirea, printr-un parteneriat public-privat a unui centru de recuperare locomotorie: „Pentru noul mandat am foarte multe proiecte pe care le voi finaliza, indiferent de situaţie. Ne dorim construirea unei reţele de canalizare şi epurare a apelor menajere şi punerea în funcţiune a sistemului de alimentare cu apă. Proiectul este aprobat în master-planul judeţului Vâlcea 2016-2020, aflat în prezent în faza de studiu de fezabilitate. Ne dorim finalizarea proiectului de modernizare şi asfaltare a drumurilor de interes local în comuna Şuşani, care se află în execuţie şi asfaltarea DC 54 Râmeşti-Lungeşti. Urmează depunerea, în vederea finanţării la A.F.I.R pe Măsura 7.2. de investiţii în crearea şi modernizarea infrastructurii rutiere. Cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii se va reabilita Căminul Cultural din satul Râmeşti, inclusiv dotarea acestuia în vederea desfăşurării evenimentelor cultural-artistice, nunţi şi botezuri. Printr-un parteneriat public-privat se va construi la Şuşani unul dintre cele mai mari centre de recuperare locomotorie din Oltenia, în cadrul căruia vor funcţiona un cămin de bătrâni şi un centru de permanenţă”, ne-a spus Gigi Staiu.

 

La Şuşani se va construi şi o piaţă agroalimentară

Un proiect important pentru comunitate, şi pe care primarul Gheorghe Staiu intenţionează să-l realizeze la Şuşani este amenajarea unei pieţe agroalimentare, unde cetăţenii să-şi poată valorifica produsele: „Tot ca o promisiune făcută pentru acest mandat este şi construirea unei pieţe agroalimentare în comuna Şuşani. Oamenii au nevoie de un punct de desfacere pentru produsele alimentare şi trebuie încurajaţi pentru a cultiva, în continuare, cereale şi să crească păsări sau animale. Totodată, în această perioadă vom finaliza proiectul de construire a unei baze sportive de tip I, iar cu fonduri europene se vor reabilita drumurile de tarla. Ne mai dorim şi construirea unui parc fotovoltaic, pentru a asigura iluminatul public şi energia necesară funcţionării instituţiilor publice din comuna Şuşani şi construirea podului peste Beica – Linia Mică la Răduţ, Tudor Constantin (Gagilă), dar şi reabilitarea şi punerea în funcţiune a Dispensarului Veterinar Şuşani. Mai intenţionăm să montăm un sistem de supraveghere video pe timp de zi şi de noapte, dar să şi amenajăm trotuare pentru pietoni şi să plantăm arbori ornamentali pe toată lungimea DJ 677, pe ambele părţi. Îmi doresc şi înfiinţarea reţelei de distribuţie a gazelor naturale în comuna Şuşani. Vom identifica, de asemenea, o suprafaţă de teren compactă în vederea concesionării de către tinerii căsătoriţi, pentru a-şi construi o locuinţă. De acest privilegiu vor beneficia şi familiile care nu au un loc de casă în comuna Şuşani”, mai declară primarul Staiu.

Despre autor

Ramona Balteanu

Ramona Balteanu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...