Vâlcea nu mai are clasă politică

 Breaking News

Vâlcea nu mai are clasă politică

Vâlcea nu mai are clasă politică
februarie 28
08:07 2017

Judeţul Vâlcea nu mai are de câţiva ani, deja, o clasă politică. În schimb, mişună pe străzile oraşului, tăcută şi mai la fereală, o întreagă cohortă de politruci şi profitori politici, dispuşi să sacrifice orice pentru a obţine o bucăţică din leşul judeţului, ajuns aproape la os.

Vestea proastă pentru aceşti politicieni de tip nou, în fond un fel de şmecheri care s-au adaptat admirabil vremurilor pe care le trăim este că, în curând, nu prea vor mai avea ce să îngurgiteze, pentru că au reuşit, în ultimii 27 de ani, să aducă economia locală la nivelul celui de-al Doilea Război Mondial. Cu o singură excepţie: de data aceasta, oamenii nu s-au mai refugiat la sate şi la munca pe propriul ogor, pentru că nici condiţiile climatice nu mai sunt cele de odinioară, ci au ajuns slugi printre străini, lăsând casele părinteşti, mai ales pe cele de la ţară, să se dărâme încet, dar sigur.

Imediat după căderea dictaturii ceauşiste oamenii erau revoltaţi de faptul că planul de dezvoltare economică al lui Nicolae Ceauşescu includea extinderea zonelor agricole, inclusiv prin dărâmarea anumitor sate care nu mai erau suficient populate, şi prin mutarea locuitorilor acestora în blocurile de la oraş. Nu a mai apucat să îşi pună ideea în aplicare, dar, la aproape trei decenii după moartea sa, vedem cum exodul de la sate se face fără impunerea anumitor reguli, în mod natural, pentru că, în curând, primarii localităţilor mici se vor trezi că ocupă o funcţie prin care nu mai reprezintă prea mulţi oameni.

Nu doar peisajul dezolant din unele sate româneşti te face să plângi, ci şi dramele de familie cu care vine acesta la pachet. Mulţi copii au ajuns să crească fără părinţi, îndrumaţi în viaţă de rude mai mult sau mai puţin apropiate şi nu este de mirare că, atunci când cresc, tind să le dea în cap celor din jur. Tabloul este destul de sumbru, per ansamblu, dar aceasta este, în realitate, generaţia care ne va conduce peste câţiva ani iar, pe alocuri, deja a ajuns la butoanele puterii. Aceasta este generaţia care a adus în prim planul politicii diverşi neaveniţi pentru care valorile morale sau dorinţa de a realiza ceva care să le poarte numele nu mai există. Ei trăiesc doar în prezent şi se simt bine numai atunci când au buzunarele doldora, indiferent dacă banii provin din şpăgi sau din avutul public. Scopul scuză mijloacele, într-o totală lipsă de inspiraţie şi de raţiune politică.

Protestele din stradă, oricât de false şi de bine regizate ar fi fost ele, conţin şi un semnal de alarmă pe care unii dintre politicieni ar face bine să-l ia în serios, şi anume acela că este bine să se mai gândească, măcar în timpul lor liber şi la viitor, dar nu la viitorul lor, ci la al celor care i-au investit în funcţiile pe care le deţin şi le-au pus în mână pâinea şi cuţitul cu care să taie bucatele de pe masa tuturor. Deja este vizibil faptul că ciozvârta de carte pe care şi-au tăiat-o până acum partidele politice postdecembriste este mult prea mare faţă de grămada de oase pe care o lasă la îndemâna poporului, iar nişte manifestaţii care, de această dată, au avut tot un scop politic s-ar putea transforma, peste câteva luni sau câţiva ani în avertismente reale date celor pe care gloata i-a ales la un moment dat, şi care au înşelat aşteptările mulţimilor.

Despre autor

Mihai Roman

Mihai Roman

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

februarie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...