Constantin Banacu: „Conducerea liberală a Consiliului Judeţean ne-a tăiat de la finanţare, fără explicaţii””

 Breaking News

Constantin Banacu: „Conducerea liberală a Consiliului Judeţean ne-a tăiat de la finanţare, fără explicaţii””

Constantin Banacu: „Conducerea liberală a Consiliului Judeţean ne-a tăiat de la finanţare, fără explicaţii””
martie 05
21:02 2017

Bărbăteştiul va avea toate drumurile comunale ca-n palmă, şi asta pentru că documentaţiile şi studiile de fezabilitate pentru ultimul proiect întocmit pentru modernizarea infrastructurii va fi depus în cadrul programelor naţionale de infrastructură care vor fi aprobate în vederea finanţării.

 

Pentru ultimii kilometri de asfalt se vor aloca fonduri prin PNDL 2

În primăvara acestui an a fost parafat Programul PNDL 2 de ministrul al Dezvoltării, Sevil Shhaideh şi va avea la dispoziţie, în următorii patru ani, 31 de miliarde de lei, din care vor fi finanţate în jur de 5000 de proiecte pe exact aceste lucruri: asfaltări de drumuri, apă, canalizare, şcoli: „ În această perioadă am finalizat documentaţia pentru asfaltarea unor drumuri comunale cu lungimi foarte scurte, toate însumând o lungime de 2,5 kilometri şi urmează să-l depunem în vederea finanţării la Ministerul Dezvoltării. Acest proiect este ultimul din categoria asfaltări de drumuri comunale la Bărbăteşti. Ar mai fi un drumul forestier care duce la Mănăstirea Pătrunsa care, deocamdată este pietruit. Atunci când l-am reabilitat, am mers pe lucrările de pietruire pentru că ne era teamă că terenul va ceda în timp şi putea rămâne în spinarea primăriei cinci ani lucrarea, aceasta fiind o condiţie impusă de programele europene. Din fericire, zona s-a comportat foarte bine şi acum aşteptăm oportunitatea de asfaltare a drumurilor forestiere prin fondurile europene sau programe naţionale. Drumul atrage şi acum, deşi nu este decât pietruit, numeroşi turişti în zonă. Până să fie reabilitat, turiştii veneau cu autocare şi rămâneau la capătul satului. O dată pietruit drumul, turiştii merg şi cei cinci kilometri cu autocarul, până la un loc unde se pot caza peste 40 de persoane”, a declarat primarul din Bărbăteşti, Constantin Banacu.

 

Constantin Banacu: „Drumul judeţean 646 este o mare mizerie”

La Bărbăteşti, marea majoritate a drumurilor comunale sunt asfaltate, reprezentând o adevărată mândrie pentru primar. Constantin Banacu spune că ruşinea administraţiei locale rămâne drumul judeţean, care străbate comuna Bărbăteşti pe o lungime de 5,6 kilometri. Turiştii sunt atraşi în special de zonă, dar îşi schimba radical părerea despre localitate atunci când trec pe un drum care niciodată nu a fost modernizat. Drumul a fost scos de la finanţare în vederea asfaltării de conducerea PNL a Consiliului Judeţean de la vremea respectivă, după ce Gheorghe Păsat îi făcuse promisiuni solemne primarului că şoseaua judeţeană care străbate localitatea se va reabilita în primă fază pe o porţiune de aproximativ 1,5 kilometri, urmând ca diferenţa de drum să fie realizată în următoarea perioadă. Decizia conducerii Consiliului Judeţean de la vremea respectivă a ignorat reabilitarea drumului judeţean, lăsându-l pe primarul din Bărbăteşti dezamăgit: „Cu proiectele pe care le avem, vom închide tot ce înseamnă asfaltări de drumuri şi uliţe în Bărbăteşti. Ne mai rămâne drumul judeţean, care este o mare mizerie. Ni s-a promis ca, până de Paşti va fi reabilitată şi porţiunea de 1,4 kilometri. Pe mine nu mă mulţumeşte acest lucru, eu am un proiect făcut, iar, în parteneriat cu Consiliul Judeţean, sau printr-o declasare, vreau ca acest drum de la Bârzeşti şi până la Bărbăteşti, pe o lungime de 5,6 kilometri să fie asfaltat, cu rigole şi trotuare amenajate pe ambele sensuri, dar şi cu podeţe de acces la fiecare gospodărie făcute cum scrie la carte. Trebuie să fie ceva extraordinar pentru că drumul este emblema comunei. Degeaba am eu asfaltate toate uliţele satului, iar necazul meu este că acest drum trece inclusiv pe la primar pe la poartă, şi este ruşinea mea. Fiecare conducere a Consiliului Judeţean care s-a perindat pe aici m-a minţit, şi nu mai cred în minuni. Am fost tăiaţi de fosta conducere a Consiliului Judeţean de la investiţia pentru asfaltarea drumului judeţean, fără nici o explicaţie”, a declarat primarul din Bărbăteşti, Constantin Banacu.

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...