Cristian Buican îi atrage atenţia Ministrului Transporturilor că şi DN 7 D este drum naţional de pământ

În urma vizitei de lucru a Ministrului Transporturilor în judeţul Botoşani, şi mai ales ca răspuns la declaraţiile domnului Răzvan Cuc, conform cărora DN 24 C ar fi „singurul drum naţional de pământ din România”, deputatul Cristian Buican a depus o interpelare prin care îi atrage atenţia că şi DN 7 D din judeţul Vâlcea este tot drum naţional de pământ.

 

Cristian Buican: „Este inadmisibil ca un drum naţional să arate ca o potecă haiducească”

În conţinutul interpelării, deputatul Cristian Buican i-a făcut ministrului Transporturilor o scurtă prezentare a DN 7 D: „un alt drum naţional de pământ din România are o lungime de 31,360 kilometri şi traversează localităţile Câineni, Boişoara, Titeşti şi Perişani, din judeţul Vâlcea. În anul 2003, acest drum a fost declarat drum naţional şi de atunci doar 6 kilometri din acesta a fost asfaltat, 3 kilometri la Câineni şi 3 kilometri la Perişani, restul traseului fiind într-o stare deplorabilă, existând chiar unele porţiuni care cu greu ar putea fi catalogate ca drum forestier. Personal, consider că este inadmisibil ca un drum naţional dintr-o ţară membră a Uniunii Europene, în secolul XXI, să arate, pe anumite porţiuni, ca o potecă haiducească”.

În finalul interpelării, deputatul Cristian Buican i-a solicitat ministrului Răzvan Cuc un răspuns deschis referitor la intenţiile de modernizare pe care acesta le are pentru DN 7 D şi un calendar preconizat, precum şi fondurile pe care intenţionează să le aloce modernizării Drumului Tarii Loviştei: „Joi, 2 martie, spre seară, am rămas neplăcut surprins de o serie de declaraţii ale Ministrului Transporturilor care, într-o vizită de lucru în judeţul Botoşani deplângea starea DN 24 C, afirmând că acela este singurul drum naţional de pământ din România. Total fals: şi în judeţul Vâlcea există un astfel de drum naţional de pământ, DN 7 D, pentru care, în ultimii 10 ani s-au făcut foarte multe demersuri, dar nu s-a mişcat aproape nimic. Cu excepţia celor 6 kilometri asfaltaţi când PNL era la guvernare, nici un alt Guvern nu a băgat în seamă acest drum naţional. Exemplul cel mai concret este faptul că domnul ministru nici măcar nu ştie câte drumuri naţionale de pământ există în România. Halal atitudine… pentru a se convinge de starea deplorabilă a DN 7 D, îl invit pe domnul Ministru să facă o vizită de lucru în Ţara Loviştei, să vadă la faţa locului. Dacă în timpul acestei vizite ar avea ghinionul să plouă, îi garantez că limuzina de la minister cu care se plimbă va rămâne împotmolită pe un drum naţional care ţine de ministerul pe care îl conduce. Asta cred că ar fi o imagine sugestivă a stării drumurilor din România, în general, şi a DN-urilor din Vâlcea, în special”  a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *