Investiţii de 2,5 milioane de euro la Glăvile

 Breaking News

Investiţii de 2,5 milioane de euro la Glăvile

Investiţii de 2,5 milioane de euro la Glăvile
martie 05
20:43 2017

La Glăvile nu există nici un metru de conductă de apă sau canalizare. Primarul localităţii, Iustin Duicu spune că locuitorii sunt liniştiţi, totuşi, pentru că majoritatea gospodăriilor au fântâni, iar introducerea sistemului de apă şi canalizarea este un proiect în plină desfăşurare prin programele europene, Măsura 3.2.2. Prin accesarea fondurilor europene se vor introduce 8 kilometri de apă şi 8 de canalizare pentru ambele sensuri, se va realiza modernizarea drumurilor comunale prin asfaltarea pe o lungime de 3,5 kilometri a DC 93 Găvile – Cireşari, construirea din temelii a unei grădiniţe şi dotarea căminului cultural cu costume populare şi aparatură de sonorizare: „Proiectul este o mană cerească pentru localitate şi este în plină desfăşurare. Fondurile sunt alocate din exerciţiul bugetar anterior, 2007 – 2013 şi decurge conform termenelor. Avem lucrările de construire a grădiniţei realizate în procent de 40%, iar cele de modernizare a drumului sunt în procent de 40%. Lucrarea pentru apă şi canalizare urmează să înceapă, pentru că am avut probleme cu avizele. Toate aceste investiţii sunt proiecte care nu trebuie să sufere amânare, iar construcţia grădiniţei este binevenită. Noi nu avem o astfel de locaţie în localitate, va fi o grădiniţă modernă, cu două săli de clasă”, a mai spus primarul social-democrat din Glăvile, Iustin Duicu.

 

Apă, canalizare şi drumuri asfaltate, viitoarele investiţii din comuna Glăvile

La Glăvile‚ autorităţile locale sunt preocupate de identificarea oportunităţilor şi de pregătirea portofoliului de proiecte de investiţii în perspectiva dezvoltării localităţii. Primarul Iustin Duicu, ales în vara anului 2016 a reuşit să proiecteze, alături de echipa instituţiei publice viitoare investiţii care pornesc de la modernizarea iluminatului public din comună, reţea de apă, reţea de canalizare şi ajung la îmbunătăţirea infrastructurii rutiere. Primarul PSD explică faptul că proiectele vor fi depuse în curând, prin PNDL 2: „În prezent avem un proiect pentru asfaltări de drumuri săteşti şi uliţe de interes local pe o lungime de 13,5 kilometri şi construirea a cinci poduri, înfiinţarea reţelei de apă şi canalizare în satul Olteanca, adică 20 de kilometri de reţea de apă şi 6 kilometri de canalizare, dar şi pentru modernizarea iluminatului public. Aceste proiecte au valori foarte mari şi sunt extrem de utile comunităţii”, a mai declarat primarul din Glăvile.

 

Despre autor

Claudia Schiopu

Claudia Schiopu

Articole similare

0 Comentarii

Nu sunt comentarii

Vrei sa fii primul care comenteaya acest articol?

Scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Rezolva operatia antiSPAM si trimite comentariul! *

Special

Magazinele dedicate șoferilor de camioane- truck shop-urile

Viața de șofer pe camion nu este una ușoară. Cei care practică această meserie spun că fie îți place, fie nu, nu există loc de compromis.

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale

Românilor le place să parieze pe loterii internaţionale, mai ales pe cele online, de când ele au devenit o alternativă la extragerile oferite de Loteria Română: 5/40, 6/49, Noroc, Super Noroc, Joker şi Noroc Plus.

 

Evoluția linei Samsung Galaxy S: Top 4 cele mai distincte inovații ale uneia dintre cele mai de succes game de telefoane din lume

Anul 2010 a reprezentat momentul în care Samsung a devenit cu adevărat un colos pe piața telefoanelor mobile, în sensul că prin anunțarea lui Samsung Galaxy S, compania Coreeană a reușit să aducă pe piață un smartphone care să rivalizeze, într-adevăr, monopolul pe care Apple îl avea deja încă din 2007 prin al său Iphone.

 

Cum sa iti protejezi casa- Solutii inteligente pentru o locuinta comoda si sigura

Odata ce devii proprietarul unei case, este important sa iei toate masurile necesare pentru a-ti proteja casa de diversele tipuri de daune care pot aparea.

 

Cu siguranță te-ai săturat de clasica ținută de iarnă, formată din pantaloni groși, pulovere și cizme îmblănite.

Stirile pe zile

martie 2017
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Ultimele comentarii

Fie că bunul D-zeu și Maica Sf., împreună cu ocrotitorul,acestor ținuturi,,,,,,SF.si marele mucenic////Grigore Decapolitul""'''''sa vă...

Ma bucur tare mult sa vad un om concentrat pe productie si locuri de munca....

De ce nu isi "arondeaza" de pilda...Tomsaniul? Pentru ca "corb la corb nu-si scoate ochii?...iar...

Sunt Popescu Gabriel fostul Director al Caminului Balcesti ceea ce a-ti scris despre mine este...

Doar ca noi, cei care traim in sudul judetului nu vrem sa devenim groapa de...

Bună, acesta este un comentariu. Pentru a începe moderarea, editarea și ștergerea comentariilor, te rog...